Новобранец помощ - помощ за основи

Ty3ap
Newbie
Newbie
Posts: 17
Joined: Tue Feb 22, 2011 4:56 pm

Post

Въпросът ми е следния реших да правя runewords и съответно намерих необходимите итеми ,с нужните сокети.Обаче примерно намерих 2 брони с различни характеристики.Та въпроса ми е какво да гледам за да избера на коя да сложа руните(като ги събера де) дали да гледам дефенса (да ги сложа на тази с по високия ) дали да гледам здравината, или външния вид(т.е последните две не са от значение).
Аналогично ли същото и за другите итеми(мечове щитове брадви каски)?
Като се слагат руните как трябва да се слагат примерно на 4 сок , (могат ли да се слагат по отделно като имаш дадената руна да я сложиш и примерно на другия ден другата)?
Начина на изписване на думата какъв е (хоризонтално или вертикално) ако има значение.

п.с бих бил много благодарен ако дадете някакъв пример.

ААА да и щях да забравя , ако може дайте някой линкче за образоване на новобранците като мен че гледам едни думи дето нищо не ми говорят пък ме е срам да попитам :D (jewel 7fhr/21ed/18c rez/15req \ енигма lp 13/0 775 \

Това го намерих в една тема от форума ама не ми е ясно"Най-често се предпочитат тия със 15ed и 15dura но са твърде скъпи затова ти препоръчвам само със 15ed"(става въпрос за основа за енигма)
netwarrior
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 105
Joined: Tue Dec 28, 2010 1:50 pm

Post

Ами виж сега, за да образуваш руническа дума (runeword), ти трябва основа която да е бяла. Предметите като цяло имат няколко типа 'качество'. Белите са (Normal, Superior), сините (magical), жълтите (rare), кафевите (unique). Думи могат да се пишат само на бели основи. Сега, тук ти идва друго категоризиране, имаш normal, exceptional, elite. Това значи следното. Давам ти пример, Light Plate, Mage Plate, Archon Plate. Това са ти три вида брони, които изглеждат по еднакъв начин (като скин), но са с различни показатели. Това което се гледа попринцип за основи е отношението requirement/bonuses. В случая, light plate: Light Plate Stats: Min/Max Defense - 90-107, Min Strength - 41, Durability - 60, Sockets - 3. Какво значи това.. Като падне бял Light Plate, той може да дава от 90 до 107 дефенс (варира на късмет), винаги изсиква 41 str за да го носиш и става максимум 3 сокета.

(всички брони нормал качество имаш тук: http://www.diablo2guide.com/database/it ... ody-armor/)

Така, ти знаеш, че ако напишеш думата върху Light Plate, бонусите на думата се слагат върху статистиките на бронята, но, самата дума (runeword) като краен продукт ще изисква 41 str.

Например за Енигма, която се ползва освен за +1 Телепорт, за това че дава + то стр (базирано на левел), хората често я пишат на броня с ниско изискване за стр (41 примерно), защото така базов герои от 25 стр трябва да вдигне само 16 или да си ги набави от други предмети преди да може да сложи енигмата, и тогава става +85 примерно = около 110 стр. Точките, спестени за стр се слагат на виталити и героя става с повече кръв.

Така, белите предмети, много рядко, могат да бъдат Superior, например Superior Light Plate. Това дава допълнителен бонус върху статистиките на бронята, но така че тя да остане бяла и да може да се пише на нея. За броните тези бонуси могат да са: 0-15% enhanced defense и 0-15% to maximum durability. Може да е едно от двете, може и двете. Това значи, че ако имаш Superior Light Plate 15/15, имаш 107 дефенс + 15% отгоре, и то със 60 дурабилити + 15% отгоре. Най-често такива брони във трейд и чат се споменават като: LP 15/15 - LP = Light Plate, MP = Mage Plate, AP = Archon Plate. Съответно ако ти кажат: offer enigma mp 15/15 775, това означава, Enigma Runeword на основа Superior Mage Plate 15%ed, 15%durability, 775 - това е атрибута който варира на самия runeword. Енигма варира от 750 до 775 дефенс.

Различните рунически думи имат различни основи, считани за най-добри. Предлагам ти да разпиташ и да разгледаш на какво се пишат най-често, защото ако напишеш на лоша основа, после няма да можеш да изтъргуваш готовия предмет в случай, че вече не ти трябва.

Например: Chains of Honor - Dusk, AP, Wire(рядко), Enigma - MP, LP, AP, Breast Plate, Ring Mail, Grief - Phase Blade, Berserker Axe i tn.

И внимавай много какви руни слагаш и в каква последователност, защото има голямо значение.
Сървъра е на Diablo 1.10, така че не пиши думи от 1.13 например :) по-старите работят.
Руните сами си взимат хоризонтална/вертикална последователност. Има значение коя СЛЕД коя слагаш. Например ако ще пишеш Heart of The Oak, имаш 4 сок flail например, и имаш Ko Vex Pul Thul. Вдигаш Ко, слагаш я в основата, взимаш след това Vex - слагаш я и така нататък. Няма значение дали днес или утре ще пъхнеш следващата руна. Думата се образува след като е сложена последната руна, ако си ги сложил правилно и основата ако е правилна. Съветвам те да прегледаш тук за думите:

http://classic.battle.net/diablo2exp/it ... -110.shtml

И пробвай първо с по-лесни думи дето са ефтинки... примерно от тук:

http://classic.battle.net/diablo2exp/it ... inal.shtml

А колкото до съкращенията:

fhr = faster hit recovery
c res = cold resist
l res = light resist
f res = fire resist
p res = poison resist
req = - requirements
ed = enhanced defense Или enhanced damage (зависи дали е броня или оръжие)
str = strenght
dex = dexterity
vit = vitality
en = energy
fcr = faster cast rate
ias = increased attack speed
allres = to all resistances
cbf = cannot be frozen

Други не ми хрумват в момента

Надявам се да съм бил полезен:)
Ty3ap
Newbie
Newbie
Posts: 17
Joined: Tue Feb 22, 2011 4:56 pm

Post

Благодаря за наистина изчерпателния отговор сега наистина вече ми се изясни.