В Австралия осъдиха Google за клевета

Аватар на потребителя
z0sk1eCorporation
Member
 
Forum Gold: 0
Публикации: 108
Регистриран: 02.03.2012, 09:45
Контакт:

В Австралия осъдиха Google за клевета

Post #79346 » 01.11.2012, 13:44

Image
Съдебни заседатели в Австралия решиха, че Google са виновни за това, че местен мъж е бил представен за член на престъпна банда в резултатите от търсене за името му. Милорад Тркуля обвинява американската компания, че информацията в търсачката е опетнила репутацията му, съобщи BBC.

62-годишният мъж първо подал оплакване до Google, но модераторите на търсачката решили, че няма основание да уважат исканията му. Това е втората победа на Тркуля срещу подобен информационен гигант. Преди време той спечели сходно дело срещу Yahoo. От Google все още не са коментирали решението на австралийските съдебни заседатели и вероятно ще обжалват.

След признаването на Google за виновни предстои съдия да определи размера на щетите, претърпени от тъжителя. В зависимост от тях ще бъде определено адекватно обезщетение.

Милорад Тркуля се преместил да живее в Австралия през 1970 година. Преди това той живеел в Югославия. През деветдесетте години дори станал водещ на телевизионно шоу в новата си родина.

През 2004 година Тркуля станал бил обект на нападение. Докато вечерял в ресторант маскиран мъж го атакувал и стрелял по него. Случаят не бил разкрит от полицията, но в резултатите на Google до името на жертвата започнали да излизат различни членове на престъпния свят, свързвани с убийства и наркотрафик. По ключовите думи „Melbourne Crime” пък направо се появявала снимката на Милорад Тркуля. Това го мотивирало да защити репутацията си в съда.

kaldata.com
Аватар на потребителя
dns_divak
Member
 
Forum Gold: 0
Публикации: 122
Регистриран: 31.12.2010, 16:23
Контакт:

В Австралия осъдиха Google за клевета

Post #79376 » 02.11.2012, 01:15

Ставаш за БТВ-новините

п.с НЕ ИСКАМ ДА ТЕ ОБИДЯ просто шега, БРАВО малко живец в тоя форум !!!
Сополът ти е каталог на дрогата !

Обратно към "По света и у нас"