От Intel представиха нова технология за манипулация на видео и изображения (ВИДЕО)

Аватар на потребителя
z0sk1eCorporation
Member
 
Forum Gold: 0
Публикации: 108
Регистриран: 02.03.2012, 09:45
Контакт:

От Intel представиха нова технология за манипулация на видео и изображения (ВИДЕО)

Post #79391 » 02.11.2012, 15:07

Image
Изследователи от Intel разработват нова технология за представяне и манипулация на изображения и видео - метод, който ще е ориентиран към улесняване на работата с тях в социалното пространство и бизнеса.

"Целта ни е да успеем да представим изображения от всякакъв тип на всякаква повърхност", обяснява пред ComputerWorld Мани Вара - старши технологически разработчик към Intel. "Тя (технологията) ще промени начина, по който си взаимодействаме с нещата, като направи изображенията по-интерактивни".

Технологията бе представена на Европейската конференция за изследвания и иновации в Барселона миналия месец. Вара демонстрира проекта (клипа по-долу)наречен Display without Borders с помощта на лаптоп, проектор и сензор Microsoft Connect. От Intel не уточниха кога точно очакват технологията да се появи на пазара. Само с движение на ръката, изображения и видео ще могат да бъдат премествани от компютърното ни устройство към всякаква гладка повърхност, след което с допълнителни движения изображенията ще могат да бъдат местени или оразмерявани.

Вара сподели, че вижда приложение на технологията не само за обикновените потребители, но и за целите на корпоративната среда, като например улесняване на сътрудничеството и комуникацията при бизнес конференции и кореспонденция.

Intel demonstrates its Display without Borders technology

kaldata.com

Обратно към "По света и у нас"