Dreaming
39 members
1 link
Dreaming-bg.com - Bulgarian Diablo II Community
Dreaming Forums Download Telegram
to view and join the conversation
Channel created
Уважаеми потребители,

С оглед намаляващия интерес към сървъра, както и взимайки предвид множеството запитвания за рестарт, които екипа ни получава ежедневно, взехме решението classic царството да бъде рестартирано. Такова решение винаги е съпроводено с множество противоречиви мнения, но смятаме че това е най-доброто решение към момента за бъдещето на сървъра.

Новото начало винаги внася една особена тръпка от играта, която е леко позабравена. Тръпката от съревнованието между играчите - кой първи ще достигне до трудност Hell, кой първи ще открие някой от елитните предмети в играта, кой първи ще успее да достигне ниво 99 и прочие.
Безспорен факт е, че има не малко играчи, които са подвластни на героите си и предметите по тях, на които тази тръпка им е чужда и при откриване на нов сезон спират да играят. Също толкова безспорен обаче е и факта, че започват поне още толкова нови играчи, които знаят за какво говоря и чакат с нетърпение тези моменти.
Умишлено ви уведомяваме няколко дни предварително, за да може именно тези играчи да научат за това, да има време новината да се разнесе из Diablo 2 общността.
Без значение от последвалите коментари, без значение дали са положителни или не, решението е взето.
Успех на всички!!! :)
Рестартът ще бъде в петък, 04.10.2019. в 18:30ч.
4 часа до рестарта и откриването на новия сезон. Готови ли сте? 😉

Сървърът вероятно ще спре около 18:10 (ще ви информираме допълнително за точен час), за да можем да го подготвим и да стартира в 18:30. Техника е и усложнения винаги са възможни, така че приемете този час за ориентир просто, макар че ще се постараем да бъде точен.

Няколко от въпросите, които бяха зададени последните дни:

В: ще бъдат ли свалени бановете?
О: Да, започваме на чисто.

В: ще бъдат ли отключени акаунти?
О: Не чак толкова на чисто 😄 Акаунти няма да бъдат отключвани.

В: Ще трябва ли да си правим нова акаунти?
О: Същите акаунти и същите пароли ще бъдат активни и след рестарта, тази част от сървъра няма да бъде засегната.

В: Ще има ли някакви промени по сървъра?
О: За момента не са предвидени, стартираме със същата конфигурация, с което закриваме сезона.

В: Ще има ли fun mod?
О: На този етап не, но не изключваме вероятността да се появи в бъдеще, особено ако има желаещи да се включат по работата върху него. Такива винаги могат да пишат на админ за повече информация.

В: Автоматичните рестарти на GS остават ли?
О: Не. Налага се използването им в резултат на твърде многото активни ботове, което не се очаква да се наблюдава поне през първите дни. При нужда в последствие ще се въвеждат постепенно отново.

Ако имате друго, което желаете да питате, пишете на админ или в груповия чат.
Някои от нещата, които ще променим от този сезон са чисто организационни, без реално да афектират геймплейа.

През последните месеци, дори години, телеграм чат групата ни постепенно иззе почти изцяло функциите на форума ни. Постепенно се превърна в предпочитан метод за комуникация и информация. Форумът отдавна не привлича интерес нито от играчите, нито от администрацията, а сайта отдавна го свалихме и не е активен. От този сезон телеграм ще бъде не просто преобладаващ източник на информация, а основен. Обратна връзка, запитвания, промени и новини, дори банове, ще бъдат публикувани тук. Форумът въпреки това няма да бъде закрит, ще остане активен чисто и просто да достъп до цялата информация, което е събрал през годините, както и за управление на връзки и други разширени възможности, които предлага, макар че ще помисля и това да бъде интегрирано тук. Някои от вас вече може би са забелязали, че сайта вече зарежда съдържанието от телеграм канала ни - така дори тези, които нямат инсталирано приложението, ще могат да четат какво се случва тук.

Термините може и да звучат объркващо понякога, но всъщност изобщо не са. Канал в различно от чат група, вземете го под внимание.
1. Каналът ни е изцяло информационен с еднопосочен поток на информацията. В него администраторите могат да публикуват най-важното от сървъра и то да остане видимо и лесно достъпно. Под всяко съобщение в канала се вижда и кой го е публикувал. В чат групата такива съобщения лесно се "губят" из между хилядите съобщения, които всеки от нас изпраща.
Линк за вход в канала: https://t.me/dreamingbg

2. Чат групата е мястото, където всеки може да каже и попита (почти) всичко. Каналът автоматично ще препраща съобщенията и в групата, така че ще бъдат видими и на двете места. Някои от ограниченията, които бяха наложени в групата ще бъдат свалени, надявам се да няма проблеми и да не се налага да се налагат отново.

3. Въпреки, че това не е ново, ще напомня и помоля още веднъж - ако имате нужда от администратор, просто пишете на https://t.me/Dreaming_FeedbackBot
Това е бот, който автоматично ще изпрати съобщението ви до всеки от нас, а отговор ще получите от този, които пръв се освободи или е компетентен по съответния въпрос. Ако имате въпрос към конкретен админ, можете естествено да му изпратите и лично съобщение, но в общия случай ползвайки бота ще бъде в пъти по-добре и за двете страни.

Тези от вас, които виждат съобщението през сайта и поради една или друга причина не желаят да инсталират телеграм, винаги могат да ни напишат и един имейл - [email protected]

Благодаря за вниманието и успех на всички през новия сезон 😉 Ние вече започнахме подготовка за рестарта, би трябвало да успеем да го реализираме по план.
Сървърът е онлайн, а сезон 2019-2020 - открит 🍀 Успех на всички.
Колеги, през последните дни доста от вас питаха за мод, различен от класик царството, което поддържаме всички тези години. Към момента в плановете ни не влиза пускане на такъв мод, но това не значи, че не бихме го обмислили в бъдеще.

Бих искал да чуя повече за това, как и какво бихте искали да видите в един такъв мод. Съставям списък с вашите желания и ако се получи нещо интересно с идеите, които сте предложили, бихме обмислили създаването му. Просто ми изпратете лично съобщение на @PVuchkov с вашите идеи, ако имате такива. Благодаря предварително.
Добър вечер.
Доста от вас писаха по-рано през деня за проблем с забиване на герои и crash при 6+ активни лоадера. Забелязах грешка в конфигурацията на сървъра, поради която GS2 изобщо не е работило от началото на сезона. Това е образувало и "опашката" за създаване на нови игри, която също усложливо отбелязахте - реално сървъра е работил на под 50% от възможностите си. Отстраних грешката и в момента изглежда и двата сървъра са активни, а лимита на игрите е x3 този, който беше през последната седмица. Вярвам, че ще бъде ОК за напред.

Няколко от вас писаха да попитат и защо сървъра не се рестартира автоматично. Отговорът е много прост. Приятно сме изненадани да видим, че машините се справят добре с натоварването към момента и все още не сме получили оплаквания за FTJG, макар че гейм сървърите са с ъптайм от по седмица+. Не виждаме нужда да се връщат автоматичните рестарти при това положение. И все пак имаме готовност да ги въведем по всяко време ако ситуацията се промени.
Добър вечер!
Магазинът във форума е вече активен.
Приятно пазаруване!
Добър вечер! Информираме ви, че всяка вечер от 02:00 часа ще има автоматичен рестарт. Ако имате възражения за часа може да се свържете с някой от екипа.
Въведени са автоматични рестарти от 06:00 до 06:30, 12:00 до 12:30, 18:00 до 18:30 и 00:00 до 00:30 за тези които все още не са разбрали. Внимавайте когато си чистите ботовете :)
Честита Нова година на всички с пожелания за много здраве, щастие, късмет, любов и просперитет. От екипа на Dreaming 🙂
За много години, колеги.