Искам да бъда част от екипа на Dreaming. Как да кандидатствам?

Форум, който се използва ни за публикуване на новини касаещи Dreaming. Не можете да създавате нови теми тук, но можете да отговаряте на вече съществуващи.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2948
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

И аз, и колегите, редовно получаваме запитвания от хора, които желаят да бъдат част от екипа ни. Въпреки, че към момента не смятам, че имаме нужда от нови оператори или администратори, винаги съм бил на мнение, че когато има ценен кадър на хоризонта, по-добре е да го привлечем и бъдем в повече, от колкото да го изпуснем. За това и отварям безсрочно формуляр, който всеки желаещ би могъл да попълни. Има 10-15 въпроса, но само 6 от тях са задължителни. Все пак, колкото повече кажете за себе си и идеите си, толкова по-добре, нали? :)

Ще се свържем само с хората, които преценим, че биха били полезни на сървъра. Не всеки кандидатствал ще получи отговор.
На всеки, с когото се свържем, ще му бъде предложена позиция или оператор, или администратор.

Операторите в сървъра са хора, които имат ограничени правомощия. Контрол върху чат каналите, права за announce и т.н. Те нямат реално правомощия за слагане на бан или заключване на акаунти, но тяхната дума тежи много. Администратор би могъл да банне или заключи акаунти на играч, само защото оператор е подал разумна молба за това, дори без липса на доказателства. Това са хора, които биха могли да ви съдействат при trade на Annihilus, да бъдат съдии на дуели с залог, да следят за използването на забранен software и прочие. Усетим ли нужда от нов администратор в сървъра, операторите ще са първите, към които ще се обърнем.

Администраторите са тези, които поемат контрола над сървъра в ръцете си. Въпреки това, и тук сме разделили нещата на няколко категории. 3, за да бъда точен. Най-просто бих могъл да го разбия като ги степенувам като младши, старши и root администратор.
Младши администраторите имат достъп до всичко, което и операторите, плюс могат да сложат бан на всеки IP адрес, както и достъп до база данните ни чрез специално създаден за целта административен панел.
Старши администраторите имат почти същите правомощия като младши, но могат да заключват и акаунти.
Root администраторите са тези, които имат пълен достъп до сървъра и всичките му база данни. Това е единствената група, която има достъп и до героите, и има правомощията да променя пароли на всеки акаунт, при нужда. Те имат достъп до бекъпи, до сървъри и прочие. Те са и тези, на чийто плещи лежат разходите, които имаме.

Ако някой си мисли, че ще стане оператор или администратор, само за да си направи или промени героите, да не се хаби - за всичките 12 години, през които съществува Dreaming, само 3-4 души може би са имали такъв достъп, и само двама за последните може би 5 години. Не си мислете, че да си админ е голям купон и далавера. В действителност е отговорна и трудна работа, бих казал дори неблагодарна. Но някой в крайна сметка трябва да я свърши.

Краен срок за кандидатстване няма. Всеки желаещ може да го стори, ограничения също няма.
Моля, не ни изпращайте лични съобщения или да ни пишете в сървъра за кандидатурата си. Единственият път, по който това трябва да се случва е чрез този формуляр: https://forms.gle/xuxMoLGzq3SCeh3r9
Кандидатурите ще останат анонимни и достъпни само за администраторите, друг няма да знае дали и какво сте писали. Благодаря на всеки проявил желание да се присъедини и работи за общото благо.