Временно са недостъпни 2 от сървърите ни

Форум, който се използва ни за публикуване на новини касаещи Dreaming. Не можете да създавате нови теми тук, но можете да отговаряте на вече съществуващи.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2948
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

Колеги, получих няколко лични съобщения и в сървъра, и в Telegram / Discord относно проблем с 1.10 classic царството ни.
2 от D2GS сървърите ни които се хостват при eurohoster (1.10 Classic + българското D2GS на Oblivion Mod) са обект на DDoS атака. Сървърът не е "хакнат", както някои попитаха. Такъв тип атака цели единствено блокиране на достъпа до сървърите и възпрепядстването им да обслужват играчите.

Двата сървъра ще бъдат недостъпни минимум 1 час, което ще рече че classic царството няма изобщо да работи през този период. Важно уточнение е, че Oblivion Mod, както и основния ни сървър, продължават да работят. За радост, услугите ни са пръснати из между няколко различни хостинг компании, което ни прави устойчиви на такъв тип атаки.
Публикувам имейла, който получих от техническата поддръжка. Ще пиша в темата допълнително, когато имаме новини.

Image
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2948
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

И двата сървъра са на линия към момента. Въпреки това, имайте предвид, че не изключваме възможността за втора вълна. Ще ви помоля да бъдете по-внимателни в следващите часове - използвайте trade прозорец, не хвърляйте предмети по земята и т.н. Препоръчвам на hardcore играчите да починат поне още няколко часа.

Продължаваме да следим ситуацията заедно с хостинг партньорите си.
Благодаря на всички ви за проявеното разбиране и търпение.