Как да играем в Dreaming?

Английски/English: app.php/how-to-join-dreaming
От къде можете да създадете акаунт в сървъра? От форума. Де факто, трябва да си направите регистрация във форума, след което от него да си направите такава в сървъра. Да, нужни са 2 различни регистрации, като тази във форума влиза в ролята на "основна", която обединява всичките Ви акаунти в играта - чрез нея можете да регистрирате неограничен брой игрални акаунти. Благодарение на тази система можете да се възползвате от редица предимства и по-гъвкаво управление на игралните Ви акаунти.

Регистрацията във форума се прави от тук.
След като завършите процеса по регистрация във форума, можете да създадете своя игрален акаунт от тук.

След като вече имате създаден акаунт в играта, следва да влезете в самия сървър.
Той е разположен в дейта центъра на Neterra в София и предлага отлична свързаност към български и международни интернет провайдъри. Сървърът се "крие" зад домейн d2.dreaming-bg.com . Можете да използвате и директно свързване към IP адрес, но горещо препоръчваме да използвате горепосочения домейн - това ни позволява при нужда да правим промени в структурата на сървъра, без да бъде нужно ръчно да променяте вече въведените настройки.

Данните за сървъра могат да бъдат въведени ръчно чрез Gateway Editor или автоматично с регистрационен файл. Можете да свалите и двете от тук.

За Gateway Editor, ще Ви бъдат необходими следните данни:
Name: Dreaming
Zone: 0
IP: d2.dreaming-bg.com
След въвеждането, маркирайте Dreaming (сървъра, който току-що създадохме) и изберете "Set to Chosen Gateway".

Царствата, които поддържаме:

1) 1.10 Classic.
Стандартна версия на играта, максимално доближаващата се до публичната от сайта на Blizzard.
Промените по нея са минимални, като премахнати бъгове (Например Fire Enchant), кръпки по сигурността (Например атаката чрез Msd) и козметични промени, целящи да създадат допълнително удобство за играчите (Премахнат Cow King, преместен Cain в Act 5 по-близо до waypoint-а и т.н.).
Промени в drop rate, experience и подобни, противно на конспиративните теории, не са и няма да бъдат правени.

Ако нямате 1.10 версия, можете да свалите копие от връзката по-долу (олекотена версия - за по-компактен размер са премахнати някои елементи)
Ако вече имате инсталирана играта, но тя е с версия различна от 1.10 или има инсталиран мод, тогава свалете D2 1.10 Pack (връзка има по-долу), за да приведете играта си в режим подходящ за нашето царство. Разархивирайте в директорията на играта и заменете Вашите файлове с тези от архива.

Можете да свалите всички нужни файлове за 1.10 Classic от тук: app.php/downloadsystemcat?id=2

------------------------------

2) Oblivion mod
Собствена модификация на играта, базирана на версия 1.13c.
Пълен списък с промените можете да откриете на: Oblivion 3: Features List
Част от многото промени въведени в мода включат повишен experience, добавени нови зони с висок drop rate, нови и променени предмети/рунически думи и др.

Ако нямате 1.13c версия, можете да свалите копие от връзката по-долу (олекотена версия - за по-компактен размер са премахнати някои елементи)
Ако вече имате инсталирана играта, но тя е с версия различна от 1.13c или има инсталиран друг мод, тогава свалете D2 1.13 Pack (връзка има по-долу), за да приведете играта си в режим подходящ за нашето царство. Разархивирайте в директорията на играта и заменете Вашите файлове с тези от архива.
След като сте подсигурили чиста 1.13c инсталация, можете да свалите последната версия на Oblivion Mod.
Забележка: В архива с цялата 1.13c версия на играта има инсталиран Oblivion Mod, но версията му може да се различава от актуалната. Стараем се да поддържаме архивите актуални, но не е възможно да има разминаване. Ако имате проблеми с мода, свалете му версия от сайта ни.

Можете да свалите всички нужни файлове за Oblivion Mod от тук: app.php/downloadsystemcat?id=3

------------------------------