2018

Форум, в който можем да поговорим и за нещата от живота.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2949
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

http://www.gatchev.info/blog/?p=294
Интересно ми е да чуя мнението ви по въпроса. На къде сме се запътили? Дали забавната историика от статията някой ден няма да бъде реалност?
User avatar
drek
Full Member
Full Member
Posts: 571
Joined: Tue Nov 17, 2009 11:25 am

Post

С някой от идеите съм съгласен , но не напълно .
Това за двд-тата , че ще са антики за мен е доста преовеличено (особено както се намираме в България) си-дитата си ги спомням от доста oтдавна може би 2000г. и все още не са излезли от употреба така и смятам за двд-тата , НО като цяло остатака от написаното поне според мен ще е доста близо до истината. Американците винаги искат контрол над всичко и няма да се учудя до 2018г да притежават правата над книгите.
С годините технологийте се развиват все по барзо и няма да се учудя след няколко години да цъфне технология която да измести компютрите.
Като цяло аз поне го разбирам като смяната на технологийте така както и на възрастовите групи (покoленията)
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2949
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

Не става въпрос за DVD-тата дали ще са в употреба или не.. Хората като цяло сме в постоянно технологично развитие - това надали има някой, който да не го осъзнава. Рано или късно всичката техника, с която разполагаме в момента ще бъде антика, това е безспорен и неизбежен цикъл. За пример можем да използваме споменатия в статията магнетофон - познавам хора, които дори не са го виждали какво представлява, камоли да го използват.. А някога е бил връх на техниката.. По същия начин ще се гледа и след някоя и друга година на днешната техника.

Статията набляга главно на многобройните рестрикции, които ни налагат, поне според начина, по който я тълкувам аз.
- Дай и аз да я видя тая книга… Какви са тия картинки? В оригинала нещо май ги нямаше.
- Реклами, как какви. Без тях книжката струва 699 долара.
- Как от кой? За да не може книгата да се чете незаконно, естествено. Купил съм си аз примерно книгата, платил съм си, а пък някой стои зад мен и я чете над рамото ми, без да си плаща - как я виждаш тая…
- Как ще я видиш? Нали очилата няма да ти разпознаят ретината. Ще видиш само съобщение, че си сложил чужди очила… Тате, стига си ми пречил с твоите глупости! Трябва бързо да чета, докато не е изтекъл лицензът на книгата. Иначе, ако не искам да се самоунищожи, трябва да доплащам за свръхвреме. Не ми пречи, чета…
С нетърпение очаквам да видя какво още ще измислят, за да ни бръкнат в джоба.
Идете сега мислено при дядо си, преди трийсет години. Кажете му, че през 2006 г. това да си препишеш книгата на другарчето си ще е престъпление, което може да бъде наказано със затвор. Кажете му, че ще има хора, арестувани за това. Какво ще ви отговори?

Посочете му новия му магнетофон, и му кажете, че през 2006 г. това да си презапишеш “Бийтълс” или Елвис Пресли ще е престъпление, и затова ще арестуват. Не, не политическо! Че ще е същото престъпление да презапишеш и речите на другаря Тодор Живков, и ще има съдени хора, задето са го направили.
Аз оставам безмълвен..
User avatar
drek
Full Member
Full Member
Posts: 571
Joined: Tue Nov 17, 2009 11:25 am

Post

Това за еволюцията е безпорно , но относно за това бъркане в джоба за мен донякъде е оправдано за запазване на авторските права , НО поне да е на символична и достапна цена за всички , а не с цел пълненето на нечий джоб
User avatar
maz0
Dreaming Friend
Dreaming Friend
Posts: 1712
Joined: Fri Feb 13, 2009 9:25 pm

Post

Електроника = дреградация.

//offtopic.
User avatar
TheExorcist™
Dreaming Friend
Dreaming Friend
Posts: 1479
Joined: Tue Jan 26, 2010 9:38 am

Post

topic4138.html
ax ax ax...
....
Impressed
Dreaming Friend
Dreaming Friend
Posts: 262
Joined: Wed Mar 04, 2009 9:17 pm

Post

Всичко безплатно е до време.. За всяко нещо вече се искат пари :)

topic4137.html
Отнеха ни дори безплатната музика в youtube.. :) Какво ли ще е следващото им "постижение"?