Не съм запознат с българските сървъри за Diablo II, а и нямам намерение да ги изучавам, но от опита си в Battle.net ще кажа че интереса се крепи на класическият сървър - не на супер-дупер моднатите самоделки, дето само името на играта не са сменили. Макар и краткият ми престой в сървъра - ето моите предложения:
- Първо и преди всичко да се обърне внимание на версията на играта - сървъра ви не е актуален! Кой идиот ще тръгне да играе PvP, за да си наяде героят при положение, че именно въведената схема с предмета Token of Absolution :click: от 1.13 я няма?! Тя дава реална възможност героят да премине от PvM на PvP, където вече точките се разпределят след завършване на облеченият герой, а в Battle.net като играя, ви гарантирам ми се налага не един, а по 5 - 6 пъти да ги рестартирам, защото винаги се появява нещо ново на хоризонта, което ми позволява да си смъкна показателите в полза на кръвта. Да не говорим, че дропа е по-висок при 1.13, доста фиксове има и играта е далеч по-стабилна, да не говорим, че липсват много нови предмети...коментара в отговор на "Защо 1.13?" ми се струва излишен!
- Второ - като искате моднат сървър - ами пуснете един класически (stable) и един нов, тестов сървър (beta) с ограничен капацитет за броя на играчите (за да не ви товари), където да си тествате модовете, но не изисквайте от хората да ви се радват на самоделките!
Факт е, че с 1.13 няма чак толкова да ви стане розово положението откъм руни. Някой беше писал, че ако е на 1.13 ще си изкара високи руни за 2 часа. За 2 часа ще си изкара - на баба ми фърчилото! До преди няколко дни играх с D2NT бот в сървъра на Европа, ползващ напълно екипиран Hammerdin (Паладин, развит на чукове) на 90 левъл с напълно екипиран помощник и първата висока руна ми падна едва след 12 - 14 часа блъскане нон-стоп по рънове и то по всички известни босове с висок шанс за руни. От тази гледна точка съм съгласен, че това, което може да се предложи като уникално за аудиторията е малко по-високи шансове за дропа, останалото няма нужда да се пипа - от Blizzard са си свършили добре работата. За тези, които смятат, че на 1.13 няма възможност да се подкара качествен бот - аз мисля, че D2NT работи перфектно и трябва да се запознаят с програмата и сорс кода - :click:!
- Трето - оптимизирайте борсата за предмети, както е официалната d2jsp :click:! Направете го като отделен раздел, който да е ясно откроим и вкарайте възможностите, които предлагат в оригиналният форум - примерно Bump функция, модератори в игрите при размяна на предмети (рефери), както и други неща, които са стандарт за обществото към оригиналните сървъри. Това е нещото, което ме стимулира да влизам всеки нов сезон в Battle.net! Знаеш, че дори и да ти реснат сървъра, има нещо, което реално ти съхранява труда и това е форумното злато (forum gold). Ако си играл добре и си търгувал предмети, ще имаш с какво после да се подсигуриш, че каквото и да стане с героите ти винаги имаш злато да се облечеш по всяко време.
Може да се искат още много неща, но тези са нещата, които реално ще ви дадат някаква основа за обществото ви от играчи. Виждате колко хора искат дадена промяна и въпреки това администратора пише "така ще влезем в конкурентна среда". Г-не, вие откакто сте стартирали този сървър - вие вече сте в конкурентна среда! И с пач и без пач - това не променя пазарните настроения и философия. Аз като потребител не ме интересува какво имат и какво нямат конкурентите ви, а какво предлагате вие като екип! Решенията ви за сървър се определят спрямо търсенето на потребителя. За да имате нови играчи, а и да запазите сегашните трябва да се вслушвате в желанията им, а това което зависи от вас е да го изпипате технически, така че тяхното желание да придобие стабилен вид!
Поздрави,
Drakan