Инсталиране на Oblivion: The Evolution

User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2948
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

Изтеглянето на файловете, първоначалната инсталация и следващите обновявания на мода, ще стават посредством малка програма, която разработихме за целта: Dreaming Auto Updater.
При предварителните тестове, не забелязах конфликт с анти-вирусните програми, но все пак ако някоя го алармира като вирус, не се притеснявайте, не е - лично гарантирам за това.

Работата с програмата е изключително елементарна. Нейната функционалност също. Единственото, което тя прави, е да следи версиите, които публикуваме на сайта и да ги сравнява с вашата. Ако открие несъответствие на някои от файловете, изтегля актуалния от сайта ни и го замества. Ако следващия ъпдейт на мода включва промени по 3 файла например, програмата ще изтегли само тях - няма да се сваля абсолютно всички файлове от начало.

Графичен интерфейс няма, а и не е необходим, за тази функционалност, която има.
Нека разгледаме и начина, за работа с нея, по-детайлно.

1. При първоначалното стартиране, ще ни извести, че нямаме наличен конфигурационен файл и ще използваме настройките по подразбиране. Нужно е да въведем директорията, в която ще желаем да се свалят файловете за мода.
http://img.dreaming-bg.com/Dreaming-aut ... 1/img1.png
Това е конфигурация, която се изисква само при първоначалното стартиране. Веднъж щом въведете настройките, програмата ги запазва и няма да ви ги иска втори път.

2. Нужно е да изберем езика, който ще използва програмата. За момента наличните са български и английски език.
http://img.dreaming-bg.com/Dreaming-aut ... 1/img2.png
Това е конфигурация, която се изисква само при първоначалното стартиране. Веднъж щом въведете настройките, програмата ги запазва и няма да ви ги иска втори път.

3. Програмата ще ви пита, кой мод точно желаете да обновите. Създадена е за обновяване на повече от един мод, така че тази стъпка няма вариант да бъде прескочена. За момента единствения поддържан в списъка на програмата е Evolution мода.

4. След като сме избрали мода, програмата автоматично започва да изтегля всички файлове, от които има нужда.
http://img.dreaming-bg.com/Dreaming-aut ... 1/img3.png
http://img.dreaming-bg.com/Dreaming-aut ... 1/img4.png
http://img.dreaming-bg.com/Dreaming-aut ... 1/img5.png

Пак казвам, при следващото стартиране на програмата, няма да бъдете запитвани за директория или език, това са данни, които се запазват в файл "config.ini". Ако желаете, в последствие можете да го промените, като промените ще влязат в сила при следващото стартиране на програмата. Ако объркате нещо, винаги можете да го изтриете, като по този начин ще повторите стъпки 1 и 2.

Има проблем, при който не всички файлове се изтеглят коректно. Ще бъде отстранен по-късно през деня.