Лично review на Oblivion MOD

Всичко относно най-новата разработка на екипът ни.
kartacha
Dreaming Friend
Dreaming Friend
Posts: 29
Joined: Sun Feb 22, 2009 1:33 pm

Post

Ревюто го написах за моя Diablo форум.
Базирано е на първите 10-20 минути, които прекарах в игра и на описаните промени.
Надявам се да няма сърдити, то и не трябва, защото цялостната оценка е положителна.


[quote=""kartacha""]Image
Image
Не се мина много време след успеха на Dreaming MOD-а и екипът на Dreaming реши да изскочи с още едни гърди напред пред конкуренцията, сиреч на този етап EPS. Говоря именно за творението на Infection – Oblivion MOD. MOD-ът е базиран на версия 1.11b. Може да се подкара независимо върху коя версия изсипеш файловете на MOD-a. Тази нощ в 12:00 отваря врати и новият realm на Dreaming, посветен на MOD-a.
Image

Толкова относно техническата част. Нека сега поразгледаме самата модификация.
Нямах особено много време за игра, затова и не стигнах далече. Окото ми бе грабнато от промените в Rogue Enchapment. Солидно променено е местенцето. Станало е доволно мрачно, типично по Diablo-вски. Интересно ми е защо има 2-ма Gheed, но предполагам, че това е от гледна точка на Gamble, така се избягва възможност един човек да се застои на Gamble и да не можеш да разгръщаш страници. Добре измислено, но можеше да се реализира малко по-добре, като се добави друго лице на мястото на Gheed, например Elzix, който има изцяло Gamble функция.
не съм убеден изцяло и за началния Set. Вижда ми се, че буквално обезсмисля целия първи акт. Честно казано аз дори не можах да го видя, защото и на двата ми героя просто не можа да се получи. Пробвах да въртя камъчето само в Horadric Cube-а, но просто не се получи. Дано да е от мен, а не бъг на версията.
Image
Добавена е чисто нова местност – Duel Arena, предназначена за дуели. Добре оформена, не особено голяма. Единственият й проблем е, че е осеяна с кутии, които могат да ти изиграят лоша шега, макар че шансът реално е 1/1000, но и това можеше да се избегне.
Image
Image
Стигаме до една от много интересните части – Gem Magnet. Така и не можах да го използвам, защото в началото няма как да имам камъните, но усещам, че ще е доброто средство за влагане на излишни камъни.
Освен това лесно се забелязва, че drop-ът е повишен. Събрах 2-3 чарма при първото си посещение в Den of Evil. Не знам дали е само за руни и уникални предмети, може да съм имал и късмет, но в моя вариант това е изключено. Едно добро попадение за Single Player на вече позастаряваща игра.
Image
Друго добро попълнение е специалната атака Kick, тя не нанася щета, но има Knockback. Не изисква мана за ползване. Идеална е за разчистване на мелета или за бутане на противник, ако сте в клопка.
Image
Реших да разкрия новата местност Homestead. Да, ама не. Гадинките в Cave Level 2 се оказаха ужасни. Още на входа й бях срещнат от тази симпатична групичка, която ме свали за няма и секунда. Няма как да избягаш, те са по-бързи. Явно Infection е решил, че в Homestead ще се влиза по-късно. Няма да спорим с него. Каквото е решил, това. В никакъв случай това не е толкова лошо. Нямам нищо против Sandbox системата на игра.
Добра е идеята за увеличаване на пространството в инвентара и Stash-a. Още по-добра е идеята за повишаване на вместимостта на колчаните и връзките с ключове.

Image
Имам леки забележки откъм фона. Има няколко графични глупости, които трябва да се затрият. На първата снимка не личи толкова добре, нито на втората, но в играта е силно осезаемо. Когато се доближиш до подобни обекти като пещерата, камъните, фонът около тях, навлизайки в Light Radius-а, изсветлява и се отличава като сигнален от цвета на околността. Отделно, че зелените дръвчета и храстчета не са никак добро попадение по лично мое мнение. В игри като Warcraft, Sacred, Titan Quest може и да действат, но не и в Diablo.
Image

Цялостната ми оценка е строго положителна. MOD-ът е наистина една добра стъпка към завършеност на Diablo II, защото почти всички промени, освен фоновите, са промени, които могат само да подобрят чувството от играта.
Ако трябваше да поставям оценка по десетобалната система, то тя определено щеше да е 7,5. Добра работа, Dreaming. И в частност поздрави към Infection за забележителния труд.[/quote]

Надявам се да не е против правилата, но тук картинките не излизат нещо, ето я оригиналната тема.
PsixaR
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 102
Joined: Sun Jan 30, 2011 4:59 pm

Post

Със сета съм съгласен пробвах го в сингъл и неможах да направя сета.. дано не стане така и в б.нет
User avatar
pain
Dreaming Friend
Dreaming Friend
Posts: 177
Joined: Tue Feb 08, 2011 11:59 pm

Post

Да, в single player не работи. В сървъра ни няма проблем, лично съм го тествал.
PsixaR
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 102
Joined: Sun Jan 30, 2011 4:59 pm

Post

Мерси за инфото благодаря :D