Как да влезем в чата на сървъра, без да отваряме играта?

Ботове, хакове и всякакви допълнителни инструменти, които не са в разрез с правилата на сървъра.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2948
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

Имаше такава и преди години, но вместо да актуализирам изтеклите линкове и да добавям информация, реших че е по-удачно да отворим нова и покрием повечето налични варианти.
В темата ще покрия 5 варианта за достъп до чата.

1. Topazchat (Windows) Не е съвместим с текущата версия на сървъра.
Внимание: topazchat използва същия порт като Diablo 2. Следователно, ще използва една от връзките, които имате към сървъра.

2. felbot (Windows).
Внимание: felbot използва същия порт като Diablo 2. Следователно, ще използва една от връзките, които имате към сървъра.

3. IRC.
Без значение какъв IRC клиент използвате, те използват порт различен от този на играта, следователно няма да използват от връзките, които имате към сървъра.

4. bnchat (Windows).
Внимание: bnchat използва същия порт като Diablo 2. Следователно, ще използва една от връзките, които имате към сървъра.

5. Telnet.
Внимание: bnchat използва същия порт като Diablo 2. Следователно, ще използва една от връзките, които имате към сървъра.

Topazchat v7.04 (Windows).
Има и по-нова версия, но тази имам под ръка и нея споделям с вас.

1. Инсталирайте програмата. Не е нужно кой знае какво конфигуриране, можете спокойно просто да щракате next колкото пъти е нужно.
2. След инсталацията отваряте Topazchat. Началният екран изглежда по този начин: https://img.dreaming-bg.com/enter_d2cha ... chat_1.png
3. Натиснете F6, за да отворите екрана за настройки. Трябва да изглежда по този начин: https://img.dreaming-bg.com/enter_d2cha ... chat_2.png
Настройките са като следва:
3.1. User Name: Акаунтът, който използвате в сървъра на Dreaming.
3.2. Password: Паролата на същия този акаунт.
3.3. Home Channel. Това е чат канала (или стаята), в който желаете да влезете. Може да бъдете какъвто решите. Основният, в който влизат всички герои от d2 обаче е Dreaming, както се вижда и на снимката.
3.4. Server List. Тук ще имате редица предварително зареди адреси на сървъри. Спокойно можете да изтриете всички и да въведете само този, който желаете. Нашият е с адрес d2.dreaming-bg.com
4. Натиснете OK, за да потвърдите настройките.
5. Комбинацията от клавиши Ctrl+S ще ви помогне да запазите настройките за следващ път. Можете да дадете име на файла каквото пожелаете. Аз използвах dreaming.ch5
6. Натиснете F4, за да се свържете към сървъра, използвайки конфигурацията, която създадохме в предните стъпки.
Воала - https://img.dreaming-bg.com/enter_d2cha ... chat_3.png

- В основния прозорец (горе в ляво) са всички системни съобщения, както и всичко което се пише в чата.
- Под него (долу в ляво) са личните ви съобщения (whispers).
- Горе в дясно са акаунтите на хората, които са в чата. Иконките до имената им ви подсказват с какъв софтуер са влезли в сървъра. Тези които ще виждате най-често са:
Image - Чат програми. Влезлите през topazchat например ще имат именно такава.
Image - Diablo II Expansion - хората, които са влезли през D2.
Image - Open battle net.
Image - Администраторите в сървъра.

Всеки чувстващ се достатъчно комфортно с настройките може да го персонализира по свой вкус, включително промяна на цветове и т.н.
Докато разглеждах старите теми във форума попаднах на снимка, която съм качвал през 2010г. - https://img.dreaming-bg.com/picbg/0da00 ... ce94c6.PNG
Общо взето така изглежда "в действие". А светлите цветова са въпрос до настройки както споменах, просто така е както ми харесва на мен.
Last edited by DarkKiss on Sat Apr 18, 2020 1:11 pm, edited 1 time in total.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2948
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

felbot (Windows)
По-малко популярна програма, която в крайна сметка постига същия ефект.

1. Инсталирайте програмата. Подобно на topazchat, може да използвате и стандартните настройки.
2. Отворете новоинсталираната програма. Би трябвало да изглежда по този начин - https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/felbot_1.png
3. Използвайте клавишна комбинация Ctrl+N, за да създадете нов профил.
4. Изберете секция Connection.
5. Попълнете полетата по следния начин: https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/felbot_2.png
5.1. Username: Акаунтът, който използвате в сървъра на Dreaming.
5.2. Password: Паролата на същия този акаунт. Паролата ще се вижда при настройката, няма да бъде заменена от звездички, както е при topazchat, поглеждайте през рамо дали някой не наднича.
5.3. Server: Сървърът, към който желаете да се свържете. Нашият е с адрес d2.dreaming-bg.com
5.4. Client: Изберете Chat.
6. Изберете секция Automation.
7. Home Chnnel: Това е чат канала (или стаята), в който желаете да влезете. Може да бъдете какъвто решите. Основният, в който влизат всички герои от d2 обаче е Dreaming, както се вижда и на снимката. https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/felbot_3.png
8. Щракнете Save Profile, след това OK, за да запазите настройките.
9. Използвайте клавишна комбинация Ctrl+N, за да отворите профилите, които имате. Изберете този, който създадохме по-горе (името по подразбиране е NewProfile1, освен ако не сте му дали друго) и щракнете Open. https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/felbot_4.png
10. Ще видите следния прозорец - https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/felbot_5.png
11. Изберете Connect от менюто в горната лента.
12. Добре дошли в Dreaming Chat. https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/felbot_6.png

Подобно на topazchat, тук също може да се поиграе с настройките, за да го персонализирате по собствен вкус. Но и така би било достатъчно, за да можете да влезете в чата.
Last edited by DarkKiss on Sat Apr 18, 2020 1:12 pm, edited 1 time in total.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2948
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

IRC
Е, тук вече може да се изпише много. Горните две предложения са програми създадени за достъп до чата на сървърите. IRC ( Internet Relay Chat ) е цял протокол. Т.е. отива много отвъд дадена програма. Много предвидливо разработчиците на PvPGN (софтуерът който задвижва сървъра) са предвидили възможност за интеграция на IRC клиенти. Тоест, всяка програма която поддържа протокола може да ви вкара в чата на сървъра по много сходен начин на този от предните предложения. Някои от вас може би си спомнят ботовете, които бяхме вкарали в чата на сървъра около 2011-2012 г. Имаха интересни и полезни команди от сорта на !killme (за терминация на активните връзки) и т.н. Всички те бяха базирани именно на този протокол.

Коя програма ще използвате? Е, това вече зависи изцяло от вас.
Един от най-популярните IRC клиенти от силните години на този проткол е mIRC (някои от вас може и да са го чували). Доста от администраторите преди години използваха именно mIRC. Други, като например maz0 (един от основните администратори при откриването на сървъра), бяха привърженици на NNscript (или No Name Script), който пък е базиран на mIRC, но с значителни подобрения. Аз през последните около 7 години използвам друг клиент обаче, за който ще пиша по-долу. Пак казвам обаче - чувсвайте се свободни да използвате какъвто пожелаете, ограничения няма.

Hex Chat. Личният ми фаворит в област IRC клиенти.

- Свалете и инсталирайте програмата. Има 32 и 64 битови версии. Вярвам, че повечето от вас на днешно време ще ползват 64 битовите. Инсталацията предлага повече опции за избор спрямо горните предложения, но отново както и там, бихте били ОК и с default настройките.
- След инсталацията ще ви се появи малко прозорче, в което трябва да въведем настройките си. За по-удобно обяснение на последователността съм номерил стъпките.
https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/hexchat_1.png
1. Nick name: Акаунтът, който използвате в сървъра на Dreaming.
Second choice: IRC позволява промяна на името, което ползвате. Както и сами вероятно се досещате, нашият сървър не го разрешава. Тази опция няма значение как ще попълните, няма да ни влезе в употреба. Програмата обаче иска съдържанието да бъде различно от първото поле.
Third choice, User name: Без да се впускам в много обяснения, просто си напишете отново името на акаунта.
2. Networks вероятно ще съдържа множество сървъри. IRC е популярен протокол и има стотици, вероятно дори хиляди мрежи. За по-добър преглед на снимката аз изтрих всички преди да добавя нов, но ако не ви се занимава, не е задължително. Щракнете върху бутон Add и напишете Dreaming.
3. Щракнете Edit. Ще ви се появи десния прозорец от снимката.
4. Натиснете Add и въведете d2.dreaming-bg.com/6667 (не е грешка, IRC сървъра ни използва порт 6667 за разлика от 6112 при горните приложения). От отметките пот сървъра можете да изберете "Connect to selected server only" ако не сте изтрили тези в полето Networks от точка 2.
5. Login method. Отново без много обяснения, има различни методи автентикация, с които няма да ви отегчавам сега. Просто изберете Server password, както е показано на снимката.
6. Password: Паролата на акаунта в сървъра, който въведохме в точка 1.
7. Изберете Autojoin channels (под сървъра, който въведохме в точка 4).
8. Добавете нов канал (или стая) чрез бутона Add. Името му е #Dreaming (с диез в началото и долна черта вместо интервал).
9. Натиснете Close, за да затворите десния прозорец от снимката, след което от левия изберете Connect.
10. Можете пълноценно да участвате в чата на сървъра - https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/hexchat_2.png

Ще допълня няколко неща, които смятам могат да бъдат интересни и полезни.
Жокер 1: По подразбиране IRC показва всеки който влиза и излиза от канала. Както сами можете да се досетите в сървър с ботове това ще бъдат десетки съобщения (били са и стотици) всяка минута, тъй като някои ботове са настроени да влизат в чата докато чакат да бъдат повикани. Вероятно не желаете да виждате тези съобщения. Десен бутон върху името на канала (#Dreaming) -> Settings -> Hide Join/Part Messages ще реши този проблем. Можете също така да настроите известията, така че да получавате при всяко съобщение в чата (можете да изберете дали да бъде само премигваща икона на програмата или със звук), само при лични съобщения и т.н.
Жокер 2: Ако сте се спрели на Hex Chat, можете да разгледате темите, които се предлагат на сайта им или ако имате свободно време - да си направите своя. https://hexchat.github.io/themes.html
Ето как изглежда моят, използвайки именно една от темите от горния линк - https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/hexchat_3.png
Жокер 3: Има Android & iOS клиенти поддържащи IRC протокола. За ентусиастите, които искат да бъдат винаги на линия.
Last edited by DarkKiss on Sat Apr 18, 2020 1:12 pm, edited 1 time in total.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2948
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

bnchat (Windows)
Не съм 100% сигурен, тъй като никога не ми се е налагало да го ползвам, но мисля че имаше bnchat и за unix базирани операционни системи. За съжаление нямам време обаче да компилирам PvPGN, за да проверя. Тези от вас, които използват такива О.С., може би знаят как да го направят сами, така че разгледайте source code-а на PvPGN.

Част от PvPGN, това е официалната алтернатива от разработчиците на софтуера, който задвижва сървъра ни.
Не е толкова визуално атрактивно колкото други приложения, но за почитателите на терминалите може да е интересна алтернатива. Освен това, не изисква никаква инсталация.

1. Свалете програмата и я поставете в директория по ваш избор (в този пример аз ще използвам C:\).
2. Отворете cmd (можете да ползвате търсачката на Windows, за да го откриете, ако не знаете къде да търсите).
3. Въведете команда C:\bnchat.exe --client=CHAT d2.dreaming-bg.com (C:\ е директорията от стъпка 1, а d2.dreaming-bg.com е адреса на сървъра ни). https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/bnchat_1.png
4. Username - Акаунтът, който използвате в сървъра на Dreaming.
5. Password: Паролата на същия този акаунт. https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/bnchat_2.png
6. По подразбиране сървъра ще ви вкара в канал Chat. Напишете /join Dreaming, ако желаете да влезете в този на играта.
7. Свободни сте да използвате чата на сървъра пълноценно :) https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/bnchat_3.png
Last edited by DarkKiss on Sat Apr 18, 2020 1:13 pm, edited 1 time in total.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2948
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

Telnet
Подобно на IRC, telnet е цял протокол и има безброй клиенти, които могат да бъдат използвани.
За целта на тази публикация обаче трябва да избера един. Повечето операционни системи имат вграден telnet клиент - смятам да използвам него. Ако той не ви допада поради една или друга причина, можете да погледнете и Putty - един от най-популярните cross-platform SSH/Telnet клиенти.

1. Отворете вашият terminal (или cmd ако използвате Windows операционна система).
2. Въведете telnet d2.dreaming-bg.com 6112 https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/telnet_1.png
3. След като видите съобщението "Escape character is '^]'.", натиснете Enter.
4. Username - Акаунтът, който използвате в сървъра на Dreaming.
5. Password: Паролата на същия този акаунт. Паролата ще се вижда при въвеждането, няма да бъде заменена от звездички, както е при topazchat, поглеждайте през рамо дали някой не наднича. https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/telnet_2.png
6. По подразбиране сървъра ще ви вкара в канал Chat. Напишете /join Dreaming, ако желаете да влезете в този на играта.
7. Свободни сте да използвате чата на сървъра пълноценно :) https://img.dreaming-bg.com/enter_d2chat/telnet_3.png

Жокер: Има Android & iOS клиенти поддържащи Telnet протокола. За ентусиастите, които искат да бъдат винаги на линия.
Last edited by DarkKiss on Sat Apr 18, 2020 1:13 pm, edited 1 time in total.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2948
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

Kiwi Web IRC
Чат клиент, който можете да използвате без да инсталирате каквото и да е.

След като отворите страницата, попълнете данните като следва:
Nick: Акаунтът Ви в сървъра.
Отметнете I have a password.
Password: Въведете паролата на акаунта си.

Щракнете Connect.
Готови сте.

По желание можете да промените от настройките езика на български, да блокирате лични съобщения (ако желаете), да спрете звуковите известия, промените темата и т.н.
Last edited by DarkKiss on Sun Apr 19, 2020 5:34 pm, edited 1 time in total.