Правила за игра в сървъра

Форум, който се използва ни за публикуване на новини касаещи Dreaming. Не можете да създавате нови теми тук, но можете да отговаряте на вече съществуващи.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2954
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

Спазването на правилата написани по-долу е единственото условие за игра в Dreaming. При неспазването им ще бъдат наложени санкции на потребителя нарушител.
Правилата са субективни и администраторите могат в извънредни ситуации да излязат отвъд техните рамки.

I. На потребителите се забранява
 1. Категорично се забранява дискусията, предлагането и търсенето на всякакъв вид психотропни вещества. Всеки потребител нарушил това правило, без значение с каква цел, ще бъде докладван на съответните служби.
 2. Използването на хакове/модове/бъгове, освен разрешените такива по-долу. Ако имате съмнения относно конкретна ситуация, свържете се с нас за разяснение.
 3. Реклама и анти-реклама на конкурентни сървъри.
 4. Забранена е имитацията на акаунт/и принадлежащи на администратор. Списък с администраторите можете да откриете тук.
 5. Забранено е потребител да се представя за администратор, без значение с каква цел.
 6. Кражбата на предмети/акаунти без значение по какви причини. Всеки помогнал да бъде извършена кражба носи същата отговорност като самия крадец.
 7. Дръжте се с уважение към другите потребители. Употребата на заплахи, вулгарен език, цинизми, обиди, омразна реч, лични нападки и всякакъв друг вид токсично поведение не се толерира. Всеки потребител използващ CAPSLOCK (писане само с главни букви), ще се счита като неприлично поведение (викане), което може да бъде санкционирано по преценка на администратор.
 8. В игрите в ядро Softcore е забранено атакуването на опоненти без тяхното съгласие. Това се толерира единствено в игри от типа - BM Duels (Bad Manners), Duel No RULES и прочие.
 9. Абсолютно забранено е на играчите да търгуват предмети/герои/акаунти за реална или виртуална валута.
 10. Забранено е разпращането на автоматични съобщения в чата на сървъра или чрез лични съобщения (whisp). Единственото изключение от това правило е акаунт *Dreaming.
 11. Намерени бъгове трябва да бъдат докладвани на администратор. Укриването и използването им за собствено благо е забранено.
II. На потребителите се разрешава
 • Използването на D2 Loader.
 • Използването на Map hack.
 • Създаването на всякакви акаунти/герои, стига имената им да не съдържат обидни думи/фрази. Акаунти/герои нарушаващи това правило могат да бъдат изтрити без предупреждение.
 • Царство 1.10 Classic
  1. Използването на God Mode, освен при участие в дуел.
  2. Използването на ботове. Всички ботове, освен предназначените за отворени игри (Baal ботове например), трябва да се използват само в затворени игри (с пароли).
  3. Използването на ATX, освен при участие в дуел.
  4. "TPPK" метода е позволен, само когато в него не са намесени модули, програми и каквито и да е други инструменти, които биха ви улеснили.
 • Царство Oblivion
  1. Използването на Auto Teleport.
  2. Използването на HD резолюции.
III. Чат канала на сървъра / Telegram / Discord
 1. Опитайте се да кажете възможно най-много с едно съобщение, вместо да изпратите едно изречение разделено в няколко съобщения.
 2. Придържане на разговора в границите на добрия тон е задължително за всеки, който желае да участва в чата.
 3. Потребителите с токсично отношение ще бъдат отстранени, дори и да не са нарушили директно някоя от точките описани в тази тема.
 4. Въздържайте се от честото повтарянето на едно и също съобщение.
 5. Trade съобщенията са позволени, стига да не бъдат натрапчиви. Оставяйте достатъчно време между офертите си. Обмислете използването на /trade командата в сървъра.
 6. Единственият допустим език в чат канал Dreaming (Dreaming EN в Telegram) е английски. Никакъв друг език няма да бъде толериран. За българските играчи имаме отделен канал - Dreaming-BGR (Dreaming BG в Telegram).
IV. Всичко останало
 1. Всички акаунти и герои, както и свързаната с тях информация, са разположени върху сървъри на Dreaming и се третират като тяхна собственост. Dreaming може да разреши достъп на определени потребители до част от тези ресурси - например създаване на нови акаунти и герои. Всяко злонамерено действие или опит за манипулация на тези ресурси е забранено. Dreaming ще предприеме сериозни мерки срещу нарушилите тази точка, като в определени случаи, могат да адресират случая до властите.
 2. Всеки потребител е индивидуално отговорен за опазването на акаунтите и героите, които ползва.
 3. При дуелиране с залог или в турнир се прилагат правила за провеждането на дуели, освен ако предварително не са съгласувани различни.
 4. Предмет на земята е ничий, докато някой не го вземе.
 5. Ако желаете да търгувате предмет, който не може да бъде търгуван чрез Trade прозореца (например Annihilus), или търгувате между Softcore/Hardcore, или между различни царства, потърсете съдействие от член на екипа на Dreaming - той ще вземе предметите и от двете страни и ще ги предаде когато сделката приключи. В противен случай, размяната ще бъде извършена на Ваша собствена отговорност.
 6. Акаунт, чиято парола не помните, може да бъде възстановен чрез PvPGN центъра интегриран във форума. За да промените паролата на акаунта си в играта, той трябва да бъде регистриран от същия акаунт във форума, от който се опитвате да я промените. Ако нямате достъп до акаунта си във форума поради една или друга причина, изпратете ни имейл на [email protected] и ще разгледаме случая индивидуално.
 7. Бан на потребител може да бъде свален преждевременно само от администратора, който го е наложил. Не търсете съдействие от друг член на екипа.
 8. Играта включва риск от смърт на герои или загуба на предмети при прекъсване на: сървър/интернет/електричество и др. Dreaming не носи отговорност и не възстановява мъртви герои или загубени предмети.
 9. Как да прехвърляте предметите си без риск от загубата им?
  • Използвайте затворени игри (с парола).
  • Използвайте парола различна от името на играта.
  • Използвайте пароли трудни за налучкване.
  • Използвайте Trade прозорец.
  • Използвайте D2 Loader, когато е възможно.
 10. Банът на даден потребител може да се обсъжда единствено между съответния потребител и администрацията на сървъра.
 11. Споделянето на акаунти с други потребители не е забранено, но не се препоръчва, тъй като излага на риск самите акаунти и всички прилежащи към тях герои и предмети.
 12. Администратор никога няма да Ви поиска паролата. Ако някой го направи, сигнализирайте ни на [email protected]
V. Права и задължения на администраторите
 1. Администраторите се задължават да съдействат максимално на потребителите при проблем със сървъра/сайта/форума или при проблеми между самите потребители.
 2. Администраторите определят мерките срещу нарушителите в зависимост ситуацията и сериозността на самото нарушение. Мерките могат да включват от обикновено предупреждение, до заключване на всички акаунти, бан на целия интернет доставчик, а в изключително тежки случаи - да бъде търсена правна отговорност на нарушителите.
 3. Администраторите си запазват правото да баннат потребител без да предоставят доказателства, в случай че са присъствали в момента когато е извършено нарушението.
 4. Администраторите си запазват правото да откажат съдействие на потребител в случай, че причината за проблема е установена от страна на потребителя.
 5. Администрацията запазва правото си да предприема съответните мерки без да се интересува дали потребителя е запознат с правилата описани в тази тема или не. Незнанието на правилата не е оправдание.
 6. Администраторите си запазват правото да откажат съдействие относно настройка на ботове и/или допълнителни програми. На потребителите е позволено да използват тези, които са описани по-горе, но не бива да очакват екипа на Dreaming да се грижи за тяхната настройка или поддръжка.
 7. При налагане на бан на потребител, администраторите могат да включат всички IP адреси и акаунти, които са свързани с провинилия се потребител, дори те да включат акаунти ползващи се от други лица.
Правилата могат да бъдат променени по всяко време, ако е необходимо.
Last edited by DarkKiss on Sat Jun 06, 2020 3:57 pm, edited 2 times in total.