Операторът NTT DoCoMo включи Токио в мрежата LTE

Informer
Hero Member
Hero Member
Posts: 1087
Joined: Tue Jun 08, 2010 11:38 am

Post


Най-големият японски мобилен оператор NTT DoCoMo днес започна тестовете над LTE мрежата, която ще обхваща Токио. От компанията заявиха, че ако тестовете бъдат успешни, Токио ще стане "едно от най-бързите места на планета, от гледна точка на получаване и изпращане на данни чрез мобилен телефон."

Отбелязва се, че новата мрежа ще започне да работи през декември, тази година и ще гарантира скорост за изпращане на данни от 25 Mbps и за получаване - 75 Mbps. Тези скорости превишават 10 пъти текущото мрежово изпълнение на NTT DoCoMo.

Операторът има намерение да позиционира LTE, като заместител на съществуващите 3G-услуги и HSPA. От компанията заявиха, че не само ще въведат по-висока скорост за работа в Интернет, но също така ще намалят стойността на трафика за абонатите.

Създаването на LTE мрежата е започнало през декември, на миналата година, а тестовете са необходими за проверка на реалните резултати. Ако тестовете са успешни, първите комерсиални потребители на LTE ще се появят в началото на 2011 година. От NTT отбелязват, че в момента мрежата обхваща най-населените райони на Токио, а до 2014 година ще бъде осигурено 100% покритие на града и неговите околности.