Още сайтове спират поддръжката си за IE 6

Informer
Hero Member
Hero Member
Posts: 1087
Joined: Tue Jun 08, 2010 11:38 am

Post


Facebook ще се присъедини към останалите сайтове, „били шута” на Internet Explorer 6

Ако си спомняте, . Поддръжката на IE 6 беше официално „убита” на 1-ви март 2010 година, почти 8.5 години от първоначалното му появяване. Привържениците на IE 6 присъстваха на погребението, дори със специален подарък - цветя.

От тогава до сега, много сайтове започнаха да премахват поддръжката си за остарелия браузър, който беше „скаран” с новите технологии. Уеб разработчиците отдавна изпитват трудности с това да правят продукти, които да са съвместими с най-новите стандарти, така и с ограничените възможности на IE 6. Това накара още през същия месец от , като от компанията споделиха, че това ще се случи и за останалите услуги на търсещия гигант.

Преди няколко дни стана ясно, че от Facebook също планират да премахнат поддръжката за Internet Explorer 6. От компанията споделиха, че това се налага, защото подобренията, които се планират за социалната мрежа, няма как да се покажат в старите браузъри. Засега не е ясно дали поддръжката за целия сайт ще бъде спряна, но е ясно, че на 15 септември (денят, в който ще се появи бетата на IE 9) ще бъде спрян чата в Internet Explorer 6.

Както знаете, преди около седмица от .

Източник: kaldata.com<img src="1.PNG" />