[ Cain's Paladin ] CSmiter PvP v1.0

 
Един от оригиналните 5 героя. Той е с меле характер, способен да използва аури, които да го подсилят. Paladin обаче не се ограничава до битки от близки разстояния, а тъкмо обратното - едно от най-успешните развития на този клас герой е Hammerdin, чиято основна атака е Blessed Hammer.

method
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 102
Joined: Sat Oct 03, 2009 7:41 pm

Post

Станах рано, защото ме събудиха КОЛЕГИТЕ , та виках да пусна една голяяяма тема за един мн добър паладин.

ВАЖНО:
Този build не е за ламери и хора, който играят диабло от скоро (не се изкарвам PRO), но с този паладин са играли много хора, който след това казват, че това е най-слабият паладин, който някога са използвали, а проблема е в това че те просто не могат да играят с такъв вид паладин.

Съдържание / Table of Contents:

1| Introduction / Въведение:

2| Stats / Статистика:

3| Skills / Умения:

4| Break Points (Faster Hit Recovery):

5| Облекло / Gear:

6| Стратегии / Strategies:

7| Съкръщения:
Introduction / Въведение:
Това е паладин, използващ Charge и Smite, заради което го нарекох "CSmiter", и се използва от паладин на име "Cain", който можеби сте виждали с Dreaming-а. Този паладин е подходящ както за MvM, така и за MvC, стига просто да знаете как да играете с него и кой итеми кога и срещу какъв тип герой да използвате. Лично аз играя с този паладин от 1 седмица и е имало само един Smiter, който ме е бил в 3/5 - 2/3, но все пак трябва много да внимавате и хитрувате ако се изправяте срещу герой, използващи Dreaming Items.
Имало е и caster-и / melee, който са ме били, но тях не ги броя, защото използват Dreaming Items , което е много неприяно и ще разберете защо, когато се изправите срещу такъв опонент.
 
 
Stats / Статистика:
Strength: Колкото да се облечете (моят чист strength е 76 точки)
Dex: Достатъчно за 75% Change to Block с пуснат Holy Shield
Vitality: Всичко останало отива тук
Energy: Base (нищо / николко)
 
Skills / Умения:
Combat Skills
Smite: Това е главната ви е най-мощна атака, но нея ще я използвате в комбинация с Charge, която ще обясня по надолу в графа "Стратегии / Strategies" (20 точки)
Charge: Това е втората по сила атака (след Smite), но нея ще я използвате в комбинация със Smite, която ще обясня по надолу в графа "Стратегии / Strategies" (20 точки)
Holy Shield: 20 точки
Holy Bolt: 1 точка (req)
Blessed Hammer: 1 точка (req)

Offensive Auras
Might: 1 точка (req)
Blessed Aim: 1 точка (req)
Concentration: 1 точка (req)
Fanaticism: Това е познатата на много хора и моя любима аура, която ви дава + DMG и + IAS, което е доста полезно, защото този, както и всеки друг паладин с изключениe на типовете като Hammerdin, FOH и т.н.
Тази аура задължително стой от дясната страна !\
 
Defensive Auras
Prayer: 1 точка (req)
Cleansing: 1 точка (req)
Defiance: Тази аура ви дава *15% Defense per Level, което означава че всеки път, когато цъкнете 1 точка, получавате 15% Defense като бонус към Holy Shield (20 точки)
Vigor: Тази аура ви дава *20% Damage per Level, което означаве че всеки път, когато цъкате 1 точка, получавате 20% Damage като бонус към Charge, но гадното е че няма да може да я MAX-нете, така че последните ви оставащи Skill Points ще ги качите на Vigor.
 
 
Break Points / Faster Hit Recovery:
За тази част, ще ви покажа една таблица, в която ще видите колко % FCH ви трябва за даден level.

Frames: % bonus to reach that level

Frames:
Това е колко най-много анимирани кадри, твоят герой показва, когато се опитва да направи нещо.
Нека кажем (възтановяване след удар), което значи, че колкото повече % FHR имате, толкова по бързо вашия герой ще се възтановява след удар (полезно за Smite vs Smite).

Code: Select all

FHR (\Faster Hit Recovery)\:\

13 :\ 0%
12 :\ 5%
11 :\ 10%
10 :\ 16%
9 :\ 26%
8 :\ 39%
7 :\ 56%
6 :\ 86%
5 :\ 152%
4 :\ 377%

Code: Select all

FCR (\Faster Cast Rate)\:\

15 :\ 0%
14 :\ 9%
13 :\ 18%
12 :\ 30%
11 :\ 48%
10 :\ 75%
9 :\ 125%
Gear / Облекло:
Helm / Каска: Shako (socked with 15'40 ias/ed jewel) [ETH]
Amulet: Higiword Wrath / Mara's Kaleidoscope: (тук ще трябва да избирате между + 2 skills, + 5 attr, +30 all rez или +1 skills, 20 ias, % Deadly Strike, Lrez 35%.
Weapon / Оръжие: Grief (BA), защото ще правите повече dmg на Charge !\ [ETH]
Shield / Щит: Exile (Vortex Shield +45 all rez, +15 ed) [ETH]
Armor / Броня: Shaftstop (upgraded до Boneweave + jewel 15'40 ias/ed), като гледате бронята да стане 2300+ defense !\ [ETH]
Gloves / Ракавици: Dracul's Grasp (Vampirebone Gloves) [ETH]
Rings / Пръстени: Raven Frost + Bul Kathos' Wedding Band / Raven Frost + Raven Frost
Belt / Колан: Verdungo's Heartly Cold [ETH]
Boots / Ботуши: Sand Storm Trek [ETH]
 
 
Strategies / Стратегии:
CSmiter vs Smiter: Чистия Smiter не използва Charge, а и да използва, то е само за да се придвижи до дадена точка, но не и да атакува. Този паладин обаче използва Charge не само като средство за придвижване, но и за атака и точно за това използваме (Berserker Axe) Grief RW, защото BA дава повече DMG от Phase Plade !\
Така Smitera ще хода бавно, под пуснат "R" за да може лесно да ви нацели с мишката ако се придвижва към вас, вие обаче ще се отдалечите достатъчно за да виждате Smitera, тогава, когато той се насочи към вас и очаква вие да го чакате за да дойде, вие атакувайте с Charge и веднага след като сте атакували сменете на Smite и му разкажете играта, a ако е подготвен за това и ви хване със Smite на време, отдалечете се и го обърквайте като кражите около него с Charge, и когато най малко очаква, атака с Charge и сменяте на Smite.

CSmiter vs WWBarb: Тук ситуацията е много лесна и проста, просто не трябва да го гоните докат се върти защото хем няма да го уцелите, хем ще ви вземе кръв. Придвижете се бавно до него и го изчакайте да спре да се върти, защото рано или късно, като види че не мърдате ще спре, тогава е момента за Charge и веднага сменяте на Smite и когато барба ви атакува с WW-то, вие ще го повалите като нищо !\ Ако използва Enigma, тойте на място в готовнос с Smite, защото ще се телепортира то вас и ще използва WW по най-бързия начин.

CSmiter vs Charger: Лесна работа. Пускате Smite и чаката да атакува за да го засечете, ако го пратите назад с Smite, сменяте веднага за Charge, догонвате го и пак Smite, защото не трябва да му давате засилка / да се отдалечавайте от него, спазвайте близостта. Ако ви уцели с Charge, сменете и вие на Charge уцелете го или просто се добере до него и пак Smite.

CSmiter vs Elemental Dru: Тука работава става много трудна, но не невъзможна. Всички Elemental Dru използват Enigma, която им дава skill "teleport". Изчакайте Druida да дойде до вас и да ви атакува с Tornado и тогава го атакувайте с Charge, но недайте Armageddon-a да не ви засегне. Може да продължите с Charge, защото той ще се телепортира а вие ще сте плътно по него с Charge-a, което ще го затрудни да пуска Tornado и единсвеният проблем ви остава Armageddon-a. Може също и да смените на Smite, но тогава може да го изпратите назад и ако това стане, веднага Charge !\

CSmiter vs Sors: Лесен дуел, просто изчакайте докато дойде близо до вас и атакувайте с Charge в комбинация със Smite.

CSmiter vs Trap Assassin: Трябва да атакувате до като убийцата все още пуска капаните. Стойте далеч, и когато тя дойде по близо за да пусне капаните, атакувайте с Charge в комбинация със Smite. Вторият ви вариант е да сложите Thunder God i Wisp Projector ring, който абсорбира Lightning DMG, но тогава ще имате по малък dmg на Charge и Smite, но за AssassiN това няма значение, защото тя няма Chance to Block, защото не използва щит

CSmiter vs Hammerdin: Изчаквате да се доблищи достатъчно близо и атака с Charge + Smite, но внимавайте !\ Веднъж като го уцелите и избяда, НЕ ГО ГОНЕТЕ, защото ще пуска чукова докато го удряте с Charge и ще умрете

CSmiter vs BONE Necro: Същото като при Hammerdin, но него го гоните с Charge-a. Т.е, в този duel Smite e излишен или поне така е за мен.

CSmiter vs Javazon: Трябва да имате Wisp Projector и Thunder God иначе умирате от 1 удар !\ Удар с Charge и веднага smite, тъй като тя има 75% Chance to Block, със Smite, при успешната аката, ще я избутате назад, след това веднага Charge и е мъртва.

CSmiter vs Bower: Just charge it, тя няма блок, много лесен дуел

Общо взето с тези съм се бил и мога да кажа със сигурност, че паладин е звяр и стратегиите са найстина добри, ако знаеш как да ги използваш. Дори да ви се похваля, че бих 2 пъти WW barb със: Dreaming Брадва x2 и Dreaming Колан.
 
 
 Съкръщения :
Можеби видяхте съкръщения като FCR, FHR и т.н. Ето какво означава всяко едно от тях:

Code: Select all

Мой измишльотици:\ MvM = Melee vs Melee, MvC = Melee vs Caster
FCR:\ Faster Cast Rate
FHR:\ Faster Hit Recovery
FRW:\ Faster Run/Walk
FBR:\ Faster Block Rate
TELE:\ Teleport
PSN:\ Poison
PNB:\ Poison and Bone
LR:\ Lower Resistances
BP:\ Break Point
ZON:\ Amazon
NECRO:\ Necromancer
SORC:\ Sorceress
BARB:\ Barbarian
ASN:\ Assassin
PALLY:\ Paladin
FOH:\ Fist of the Heavens
BOS:\ Burst of Speed
WW:\ Whirlwind
RES:\ Resistance
SC:\ Small Charm
SOJ:\ The Stone of Jordan Unique Ring
BK:\ Bul Kathos' Wedding Band Unique Ring
DR:\ Damage Reduction
08 VALK:\ The Valkerie Winged Helm from Diablo 2 v1.08
SHAKO:\ Harlequin Crest Unique Shako
CTA:\ Call to Arms Rune Word
GSPURS:\ Grim Spurs Chain Boots (\Mass duped boots on US East)\
WIZPIKE:\ Wizardspike Bone Knife
HOTO:\ Heart of the Oak Rune Word
TORCH:\ Hellfire Torch Unique Large Charm
ANNI:\ Annilius Unique Small Charm
PVP:\ Player vs Player
PVM:\ Player vs Monster
method
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 102
Joined: Sat Oct 03, 2009 7:41 pm

Post

Пропуснах да кажа, че паладин на FOH ще ви спука от бой
Guest

Post

Добър е билда но тоз смитер няма никаф шанс вс друид рабиес
HybRiD
Newbie
Newbie
Posts: 20
Joined: Thu Feb 19, 2009 9:38 pm

Post

Ако си навитак може да те срещна в дуелите за Csmiter vs моя charge :) , защото има играчи от сан до куз , които си нямат и хал хабер това с което играя :) , единствено хамър може да ме убие (от паладините) , при подходящо облекло (с л рез) и асс на вв , единсвената му слабост е некро на кокали :D
User avatar
SylaR
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 158
Joined: Wed Mar 03, 2010 9:34 pm

Post

HybRiD wrote: Ако си навитак може да те срещна в дуелите за Csmiter vs моя charge :) , защото има играчи от сан до куз , които си нямат и хал хабер това с което играя :) , единствено хамър може да ме убие (от паладините) , при подходящо облекло (с л рез) и асс на вв , единсвената му слабост е некро на кокали :D
Не вярвам и смайт/фист да ти прости ?
User avatar
r1k0
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 102
Joined: Wed Mar 24, 2010 4:58 pm

Post

как се ъпгрейдва до bonewave ? правих сичко гамбле си намерих бонеуаве след това го врътнах с бял перф после с череп и нестава .... обяснете плз.

П.п и ако може кажете какви чармове да слагам щото много съм затруднен .....

Мерси предварително :)
RaGe
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 197
Joined: Wed Dec 29, 2010 4:40 pm

Post

Аз правих подобен още преди години в хеадофф самоче по малко по различен начин на скиловете смите мах,холй шилд мах,дефинце мах,фанатизам мах,и остават кам 15 тина точки за чардж.
amfetamin
Newbie
Newbie
Posts: 94
Joined: Sun Sep 12, 2010 11:34 am

Post

И аз съм имал подобен,самоче повече бях наблягнал на charge,смайт беше само за някой герой,иначе повечето падаха от 1,max 2 chargа \).Мачкаше много,единствения герой дето ми се опъваше беше фох и амазонка на пойзан(имаше една на времето много мачкаше... много малко хора могат да играят с такава,пък и при наличието на 100к на пойзан вярвайте доста е трудно). Абе работи си паладина стабилно...
User avatar
missing
Full Member
Full Member
Posts: 327
Joined: Sun Apr 12, 2009 10:53 am

Post

method wrote: CSmiter vs Trap Assassin: Трябва да атакувате до като убийцата все още пуска капаните. Стойте далеч, и когато тя дойде по близо за да пусне капаните, атакувайте с Charge в комбинация със Smite. Вторият ви вариант е да сложите Thunder God i Wisp Projector ring, който абсорбира Lightning DMG, но тогава ще имате по малък dmg на Charge и Smite, но за AssassiN това няма значение, защото тя няма Chance to Block, защото не използва щит

Е как Трапер-а да няма блок ? :nenormalniste:
Има си скил Weapon Block който ти дава до 60% блок. (тва е макс-а)
И бих казал, че всеки себеуважаващ се играч с трапер с 2 катара, го е дигнал до степен да хване 60% блок :mda:
User avatar
eyeofheart
Full Member
Full Member
Posts: 745
Joined: Fri Sep 03, 2010 9:53 pm

Post

казваш че на смите не трябва да гоним хамери ,а ако хамера направи LOCK, тоя смитер няма шанс :)
Smoke Weed
User avatar
MinimalDmage
Full Member
Full Member
Posts: 458
Joined: Thu Dec 30, 2010 12:42 am

Post

готено, правел съм веднъж такъв, но много често се бъгва чарджа.
Макар, че гледам постарал си се по европейски :) да ти игзглежа билда, но не съм съгласен с теб.Късно е, а на мене ми се спи вече, но ... 1во с толкова много точки за декс и стрент....колко кръв имаш изобщо? 2-ро а резист...предполага се, че щом ще налагаш с чарджа, ще се биеш вс кастери от тоя меш няма смисъл ( пък да не говорим че от тоя иас също но както и да е) значи меша си го остави вс меле опоненти, и смени бижуто на шакото и меша изобщо не са удачни.Значи накратко.....
Когато се бием вс меле опоненти(Смайт) слагаме: Гриеф ПБ , Шако (бижу ед стр/декс/чам/) меш (Бижу ед стр/декс) Любим щит бил тои Зака/с него се правят най много щети/ ексиле или феникс, колан дунго драклулки мара и т.н, 2 була ако сме с чам стремим се към СКИЛЛ ! и дмг ред ест
ВС кастери и когато героя ще се бие Предимно с Чардж слагаме: Корона Форти Зака хайлорд, лар боотс и т.н и т.н Стремим се към дедлй страйк ( Пробвал съм и с Деат, Гриефа е по добрия вариант, макар че сегашния ми пюре чарджер е с етх супериор :P деатх декапитатор).
User avatar
Masterlord
Newbie
Newbie
Posts: 82
Joined: Sun Jan 16, 2011 8:46 am

Post

искам да спомена че този билд се нарича crusader ,наистина 1 много добър билд :)
User avatar
BlazeOfGlory
Newbie
Newbie
Posts: 52
Joined: Sun Aug 22, 2010 8:38 am

Post

HybRiD wrote: Ако си навитак може да те срещна в дуелите за Csmiter vs моя charge :) , защото има играчи от сан до куз , които си нямат и хал хабер това с което играя :) , единствено хамър може да ме убие (от паладините) , при подходящо облекло (с л рез) и асс на вв , единсвената му слабост е некро на кокали :D

И Чист зеалер ще те бие.
User avatar
Masterlord
Newbie
Newbie
Posts: 82
Joined: Sun Jan 16, 2011 8:46 am

Post

и аз така мисля :D :D