Промени по сайта и отстранени бъгове

Всички въпроси касаещи сайта/форума.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2949
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

06.06.2020
 • Проблемът, поради който някои потребители не успяваха да влязат с акаунтите си след вчерашния ъпдейт, би трябвало да е решен. Ако не е, моля пишете ни до [email protected]
 • PvPGN менюто няма да бъде видимо за гости. Явно това създаде доста объркване, тъй като не малко хора писаха с оплаквания, че нямат достъп до него, след като дори не са влезли в акаунтите си във форума.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2949
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

07.06.2020
 • Сайтът с персоналния фон и лого е доста тежък, и в дадени ситуации дори бавно зареждащ. За да се оптимизира бързодействието му, както и за намаляване на трафика към обслужващия сървър, преместихме почти всички изображения на CDN. CDN представлява мрежа от сървъри разположени из целия свят. Когато посетител отвори сайта, доставчика на CDN услуга избира най-близкия за него сървър, от където посетителя да зареди файловете нужни на сайта ни. Отваряш сайта от България, ще бъдеш обслужен от сървър на няколко километра от теб, отваряш го от Австралия - също. Това означава по-бърза работа и по-малко натоварване върху нашия сървър, тъй като на практика той обслужва почти само html заявки - всичко друго, като css, js, картинки в темите, аватари и т.н., се обслужва от CDN.
 • ПП. Като допълнение към горното, CDN-а вече стои и зад наш собствен домейн, за по-добро индексиране от търсещите машини.
 • Реконструкция във форумите и описанията към тях. Актуализирани са голяма част от линковете, които са в темите, за да сочат към новия формат на форума. Има още, които трябва да се обновят обаче.
 • Всички файлове от Downloads секцията са преместени на външни сървъри.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2949
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

11-12.06.2020
Последните две дни се работи усилено по сайта, макар очевидните промени да не са много. "Под капака" обаче има голямо раздвижване.
Някои от промените са
 • Оптимизирана мобилна версия - премахнато е Dreaming логото, както и Diablo background-а. Това са тежки медийни файлове, които значително затормозяват и забавят мобилната версия на сайта. Остават видими на desktop устройва все пак - при тях разликата е незначителна.
 • Актуализирано е собственото ни разширение (extension) за phpBB. Кодът е оптимизиран и някои грешки изчистени, както и нововъведение, което е в следващата точка.
 • Преди няколко месеца въведохме /trade команда в сървъра, която да помага на играчите да търгуват по между си. Вчера участниците в Telegram групата получиха нова екстра - възможност да използват командата директно от Telegram приложението. Командата /trade в Telegram е директно свързана и напълно синхронизирана с тази в сървъра. От днес, свързваме и сайта, за да оформим. Без значение къде сте, можете да преглеждате и добавяте оферти от сървъра, Telegram и сайта, като всяка една ще бъде видима и на другите две места. Можете да го откриете в менюто PvPGN или на следния адрес: app.php/pvpgn/tradelist.
  Използването на /trade командата, без значение чрез кой източник, ще бъде обвързано директно с правилата за игра в сървъра, не с тези на сайта или Telegram.
 • Редица други видими и не чак толкова видими промени. Desktop версията на сайта успява да достигне до 98% резултат на page speed теста на Google. Само до преди 2 дни се въртеше около 80-те процента.