стар играч - въпрос

Всичко, което не намира място в другите форуми. Придържайте се към Diablo II темата в този форум. За други неща, извън тази тема, ползвайте форум Лафче.
trasha
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Fri Jul 10, 2020 9:20 pm

Post

Здравейте!
Случайно видях рекламен баннер на сървара и бях обзет от чувство на носталгия, доста добри моменти и спомени имам прекарани в него.
Спомням си ,че прекратих играта си заради ботовете и год-хаковете .... все още ли сървара толерира и удобрява ползването им ???
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2952
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

Здравей и добре дошъл :)
Отоговорът на въпроса ти е и да, и не. Какво значи това? Нека обясня.
Имаме две отделни царства (realm-и) в сървъра. Единият е 1.10, който дълги години бе асоцииран със сървъра ни. В това отношение нещата са така, както ги помниш.
Второто царство обаче е това, което е пълна противоположност. Oblivion е собствена модификация на играта, където всякакъв вид ботове са забранени и използването им би могло да доведе до бан. Год хак също не може да бъде използван там.

От една страна оставаме верни на тези, които играят в сървъра и харесват концепцията му така както бе оформена през 2008 г., от друга страна предлагаме алтернатива и за тези, които като теб, не са почитатели на този вид игра. Ако имаш други въпроси, с радост ще опитам да отговоря на тях, стига да мога :)
trasha
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Fri Jul 10, 2020 9:20 pm

Post

Има ли друга съществена разлика между оригиналния 1.10 и Oblivion реалмите?
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2952
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

Освен чисто организационните (забраната на ботове и др.), както споменах и в предния си коментар, Oblivion е модификация на Diablo II, така че естествено има някои разлики спрямо оригинала. Целта му е да предложи различен поглед върху играта и да внесе промени, които са толкова нужни за игра на 20 г., в която хората са отегчени до болка от повтарянето на едни и същи действие отнови отново.
Това включва нови нива, нови чудовища, нови предмети и рунически думи. Важно уточнение е обаче, че макар да са направени доста промени по мода, основната ни цел е да не се отдалечаваме твърде много от vanilla концепцията. Модът е съобразен с това, че е 2020 г. и не всеки има времето да прекара часове в играта. Доста елементи на играта са улеснени значително, но не е и в крайност, в която би заприличало на fun realm. Търсим златната среда.

Списък с промените в мода може да откриеш тук: en-oblivion/oblivion-features-list-t13273.html
Важно уточнение е, че в момента се подготвя голям ъпдейт на мода, който би трябвало да е готов до няколко дни, най-вероятно още тази седмица. Списъкът в темата ще бъде актуализиран щом сме готови.

Наскоро започнахме да записваме и някои кратки видеа от мода, за да може да се добие някаква представа какво представлява дори от тези, които никога не са влизали в него: https://www.youtube.com/channel/UCD_h-q ... 3zWqpIU4_w
И макар клипчетата да не могат да заместят опита от първа ръка в играта, могат да те ориентират приблизително какво и как сме се опитали да постигнем.
trasha
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Fri Jul 10, 2020 9:20 pm

Post

Изглежда много добре направен със всичките quality of life stuffs , обаче не е моята страст да играя модове.
Прекалено много се придържам към old school-а , съжалявам но няма да мога да се насладя на дрийминга отново.
Пожелавам ви успех! :blush: :victory-hand: