Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - DarkKiss

Pages: [1] 2 3 ... 110
1
[EN] Oblivion Mod / Oblivion 3 / Change Log
« on: May 31, 2020, 02:58:22 am »
31.05.2020
  • Unholy Physician   is back in Ruined Fane. It's been gone due to a bug after the last update. This is now fixed.
  • Oblivion's monsters were all 94 level as described but the levels themselves were lower - 81 & 85 which affected the chance of getting better items directly. They're now both 94.
  • The drop rate Gidbin's Lair has has been changed on normal & nightmare. Both difficulties had the same treasure classes assigned. Hell's rates however haven't been changed.
  • The MooMooFarm has 2652 cows now. This is 20% more than what it was before today's update.
  • The chance of getting Key of Envy has been increased. It now matches Key of Wrath - 1:125

2
[BG] Oblivion Mod / Re: Oblivion 3 / Описание
« on: May 30, 2020, 05:58:11 pm »
Поддържане актуални 2 теми с на практика идентично съдържание отнема доста време, което би могло да се инвестира по друг начин.
От този момент насетне ще актуализираме единствено темата с описанието на английски: https://dreaming-bg.com/en-oblivion-mod/oblivion-3-features-list/
Ако някой наистина се затруднява с тази промяна, което ме съмнява, може да се обърне към Google преводач. Ще ви даде доста сносен превод.

4
Technical Support / Re: Account Creation not Workin
« on: May 30, 2020, 04:34:50 pm »
Hiya. The registration system is back up. If you face any issues whilst using it or notice anything unusual please get back to me and I'll try to address the issues accordingly. Many thanks in advance.

5
Technical Support / Re: Account Creation not Workin
« on: May 30, 2020, 04:00:01 pm »
My pleasure :) I'll update you here once we're done.

6
Technical Support / Re: Account Creation not Workin
« on: May 30, 2020, 03:57:20 pm »
Hi, Timbes.
We're updating our APIs' security protocols. Unfortunately that affects the registration system too. As you noticed, it is offline at the moment. Hopefully it'll be back up in the next hour or so.
Apologies for the inconvenience.

7
И аз, и колегите, редовно получаваме запитвания от хора, които желаят да бъдат част от екипа ни. Въпреки, че към момента не смятам, че имаме нужда от нови оператори или администратори, винаги съм бил на мнение, че когато има ценен кадър на хоризонта, по-добре е да го привлечем и бъдем в повече, от колкото да го изпуснем. За това и отварям безсрочно формуляр, който всеки желаещ би могъл да попълни. Има 10-15 въпроса, но само 6 от тях са задължителни. Все пак, колкото повече кажете за себе си и идеите си, толкова по-добре, нали? :)

Ще се свържем само с хората, които преценим, че биха били полезни на сървъра. Не всеки кандидатствал ще получи отговор.
На всеки, с когото се свържем, ще му бъде предложена позиция или оператор, или администратор.

Операторите в сървъра са хора, които имат ограничени правомощия. Контрол върху чат каналите, права за announce и т.н. Те нямат реално правомощия за слагане на бан или заключване на акаунти, но тяхната дума тежи много. Администратор би могъл да банне или заключи акаунти на играч, само защото оператор е подал разумна молба за това, дори без липса на доказателства. Това са хора, които биха могли да ви съдействат при trade на Annihilus, да бъдат съдии на дуели с залог, да следят за използването на забранен software и прочие. Усетим ли нужда от нов администратор в сървъра, операторите ще са първите, към които ще се обърнем.

Администраторите са тези, които поемат контрола над сървъра в ръцете си. Въпреки това, и тук сме разделили нещата на няколко категории. 3, за да бъда точен. Най-просто бих могъл да го разбия като ги степенувам като младши, старши и root администратор.
Младши администраторите имат достъп до всичко, което и операторите, плюс могат да сложат бан на всеки IP адрес, както и достъп до база данните ни чрез специално създаден за целта административен панел.
Старши администраторите имат почти същите правомощия като младши, но могат да заключват и акаунти.
Root администраторите са тези, които имат пълен достъп до сървъра и всичките му база данни. Това е единствената група, която има достъп и до героите, и има правомощията да променя пароли на всеки акаунт, при нужда. Те имат достъп до бекъпи, до сървъри и прочие. Те са и тези, на чийто плещи лежат разходите, които имаме.

Ако някой си мисли, че ще стане оператор или администратор, само за да си направи или промени героите, да не се хаби - за всичките 12 години, през които съществува Dreaming, само 3-4 души може би са имали такъв достъп, и само двама за последните може би 5 години. Не си мислете, че да си админ е голям купон и далавера. В действителност е отговорна и трудна работа, бих казал дори неблагодарна. Но някой в крайна сметка трябва да я свърши.

Краен срок за кандидатстване няма. Всеки желаещ може да го стори, ограничения също няма.
Моля, не ни изпращайте лични съобщения или да ни пишете в сървъра за кандидатурата си. Единственият път, по който това трябва да се случва е чрез този формуляр: https://forms.gle/xuxMoLGzq3SCeh3r9
Кандидатурите ще останат анонимни и достъпни само за администраторите, друг няма да знае дали и какво сте писали. Благодаря на всеки проявил желание да се присъедини и работи за общото благо.

8
Привет. За съжаление няма как да бъде вграден God или друг подобен модул в 1.13c. Чисто технически бихме могли да премахнем целият damage, който чудовищата правят, за да не ти взимат кръв. Или да направим героите с по 50к живот например, и още толкова мана. Надали обаче бихме могли да го наречем Diablo II след това.

Все пак, осъзнавам че homestead може би е трудна за доста от играчите. Екипът, който работи по мода, имаме заложени в списъка с задачи за следващите ъпдейти да направим промени в това отношение. Не мога да се ангажирам да кажа кога и какво ще се случи, но ще има промени в някой от следващите ъпдейти. Ако имаш конкретни предложения - добре дошъл си да ги споделиш. Всяко обосновано и разумно искане ще бъде взето под внимание.

9
[BG] Oblivion Mod / Re: Oblivion / Обратна връзка
« on: May 18, 2020, 12:07:12 pm »
По принцип не е проблем да има. Причината, поради която го направихме така е, за да има разнообразие в играта. Ако има една местност, от която можеш да получиш всичко необходимо (items & exp), то тогава ще се стои само там. Такава е ситуацията с Baal в другият realm например.

10
Проблеми и оплаквания / Re: zashto nqma server
« on: May 16, 2020, 01:30:49 pm »
Не знам какво би значело това, приятелю, но всичко изглежда да работи нормално.

11
[BG] Oblivion Mod / Re: Oblivion - Списък с промени
« on: May 13, 2020, 01:46:49 am »
Както виждате и сами, ежедневно се правят малки кръпки по мода - полираме го. Балансираме някои неща, изчистваме други и прочие.
Искам да моля отново всички играчи, докладвайте ни проблеми веднага щом ги забележите. В следствие на подобни доклади отстранихме редица дребни (като броят на чудовищата по нивата), както и някои по-сериозни (като проблемът с craft рецептите). Ние сме признателни на всеки, допринесъл за изчистването на мода, докато ние работим паралелно по следващият, по-голям ъпдейт.

Стигна обаче до ушите ми, че има хора, които използват несъвършенствата на мода за собствена изгода, преследвайки наградите, които сме обявили. И въпреки, че не може да им бъде потърсена отговорност под каквато и да е форма, тъй като технически пропускът е наш, не е редно от морална гледна точка. Надявам се това да е последният случай, в който трябва да напиша подобно нещо.

Успех на останалите. Надявам се наградите ни да попаднат в ръцете на тези, които наистина са ги заслужили.

12
[BG] Oblivion Mod / Re: Oblivion / Обратна връзка
« on: May 07, 2020, 03:07:16 pm »
Ок. Извинявам се че съм дал обратна връзка или не съм разбрал каква е основната идея на темата.
Играя основно соло, тъй като ми се вижда трудно да успея да се организирам с други играчи, а в случаите когато успея се получава така, че докато единия бие по животните другия само стои и гледа какво ще дропне.
Приятна игра, а за мен остава фарм по нормалния начин.
Не е нужно да се извиняваш, обратната връзка винаги е добре дошла и винаги полезна. Просто исках да уточня, че не всичко което е трудно трябва да бъде променено.
А манталитета на играчите е нещо отвъд нашите възможности за промяна.

13
[BG] Oblivion Mod / Re: Oblivion / Обратна връзка
« on: May 07, 2020, 02:42:46 pm »
Подкрепям идеята.
Мобовете в Homestead нанасят доста голям демидж и удара с мана бърн е с прекалено голям обхват.
Животното не се вижда, но въпреки това успява да нанесе щети.
Както беше казано, дори на трудност найтмер е почти невъзможно да се фарми самостоятелно.
Животното се вижда много ясно, магиите му не се. И въпреки това, това е единствения от 3-те вида чудовища, който по някакъв начин прави нивото относително трудно. Ако го намалим и него, то ще е по-трудно да направиш baal рън, от колкото homestead. Аз и админите когато влезем да играем се справяме доста прилично в Homestead, въпреки невидимите магии и високия damage. А сме 3-4 души. Дори двама се справяме ок - по-бавно и трудно, но го минаваме нивото. Задавам най-важния въпрос - предлагате такива промени, защото смятате, че това е от което има нужда мода, или просто защото сте решили, че на вас ви е трудничко там?

Ще използвам момента да направя пояснение. Искаме да подобряваме мода, да направим правилните промени и да върви напред. За това въвеждаме дори такива актуализации, с които не сме особено съгласни (като Izual например) - защото това е което се иска, а ние се стараем да удовлетворим основателните искания. Но много ви моля, правете разлика и обърнете особено внимание на следващите няколко реда:
Имаме нужда от креативни идеи, които да подобрят мода като цяло, а не да предлагате да се промени това, което според вас е трудно. Това, че нещо е трудно, не значи непременно че е грешно. Ние търсим баланс в играта, не правим fun мод.

14
[BG] Oblivion Mod / Re: Oblivion - Screen shot тема
« on: May 06, 2020, 04:18:09 pm »
Oblivion

15
И в условието е написано - търсим първият открил или написал предмета. Ако преди него друг открие същият предмет, тогава ще го уважим това, но ключовата дума е открие, не търгува.

Pages: [1] 2 3 ... 110