Преместване на dreaming-bg.com

Всички въпроси касаещи сайта/форума.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2954
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

Уважаеми потребители,

Във връзка с все по-често срещаните проблеми от страна на ICN, от днес започва миграцията ни към host.bg

Преместването ще става частично, като за момента спираме само сайта. Известно време няма да имаме сайт (само форум), тъй като както повечето от Вас знаят, работи се по нов такъв. Не виждам смисъл да качваме на новия хостинг, сайта който използваме в момента, щом след няколко дни се очертава да го сменим. Форума на този етап остава да се хоства при ICN, като него най-вероятно ще го преместим другата седмица.

Ще има възможност всеки с ранг над потребител да получи email от типа [email protected], като за целта е нужно да се свърже с администратор.

Малко пояснение: Преместването важи и за всички поддомейни, например uptime.dreaming-bg.com, d2.dreaming-bg.com, register.dreaming-bg.com, общо взето всичко *.dreaming-bg.com

При проблеми, с който и да е поддомейн, ще сме Ви благодарни да ни съобщите своевременно, за да вземем необходимите мерки.
Начините за контакт с член на екипа са следните:

- Тук, в форума.
- Email: [email protected] или [email protected]
- IRC: #Dreaming @ irc.unibg.org
- Skype: dreaming-support
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2954
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

Форума беше преместен по-рано от предвиденото..

Вече работи на новия хостинг, на пръв поглед поне без проблем. Ако откриете неработещ модул, липсващо мнение или тема, въобще всичко което може да се квалифицира към "бъг", можете да ни уведомите в темата, за да вземем мерки.

Следващото което сме планирани да оправим е http://register.dreaming-bg.com, като най-вероятно ще бъде пуснат по-късно днес.

Edit: Системата за регистрация също е активна вече.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2954
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

За съжаление отново преместваме целия сайт, форум, базата данни и т.н.
Преместването започна преди около 3 часа, като към момента вече изглежда готовo (В смисъл, че поне DNS-ите на Мегалан вече са обновени, иначе всичко беше прехвърлено за има-няма 30 минути :)).

Мнения, предложения, bug report - в темата.

Edit: (27.09.2012, 01:09:29)
--------------------------------------------------
Поради наличието на много проблеми свързани с нормалната работа на форума последните няколко дни, в момента преместваме сайта и форума на друг сървър. Конфигурирах форума по начин, който позволява да записва информацията обработена от стария сървър, директно на новия, т.е. реално погледнато потребителите няма да усетите кога точно се случва промяната. От ICN бяха достатъчно любезни да оставят и двата ни акаунта активни, за да няма прекъсване на връзката към форума.

Форума, в долния десен ъгъл показва от кой IP адрес е обслужвана страницата. Възможно е в момента да има на моменти проблеми, тъй като в момента заявката не се обслужва от сървъра на който се намира и форума, а от външен такъв, съответно подадената от потребителя информация трябва да се прехвърли до там, да се обработи и да се върне резултата, което е по-бавен процес.

До момента се обслужва от 91.215.216.54, а новия сървър е зад 91.215.216.58 - и сами можете да следите кога ще се обновят DNS-ите на доставчика Ви.