В Австралия осъдиха Google за клевета

User avatar
z0sk1eCorporation
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 115
Joined: Fri Mar 02, 2012 7:45 am

Post

Image
Съдебни заседатели в Австралия решиха, че Google са виновни за това, че местен мъж е бил представен за член на престъпна банда в резултатите от търсене за името му. Милорад Тркуля обвинява американската компания, че информацията в търсачката е опетнила репутацията му, съобщи BBC.

62-годишният мъж първо подал оплакване до Google, но модераторите на търсачката решили, че няма основание да уважат исканията му. Това е втората победа на Тркуля срещу подобен информационен гигант. Преди време той спечели сходно дело срещу Yahoo. От Google все още не са коментирали решението на австралийските съдебни заседатели и вероятно ще обжалват.

След признаването на Google за виновни предстои съдия да определи размера на щетите, претърпени от тъжителя. В зависимост от тях ще бъде определено адекватно обезщетение.

Милорад Тркуля се преместил да живее в Австралия през 1970 година. Преди това той живеел в Югославия. През деветдесетте години дори станал водещ на телевизионно шоу в новата си родина.

През 2004 година Тркуля станал бил обект на нападение. Докато вечерял в ресторант маскиран мъж го атакувал и стрелял по него. Случаят не бил разкрит от полицията, но в резултатите на Google до името на жертвата започнали да излизат различни членове на престъпния свят, свързвани с убийства и наркотрафик. По ключовите думи „Melbourne Crime” пък направо се появявала снимката на Милорад Тркуля. Това го мотивирало да защити репутацията си в съда.

kaldata.com
User avatar
dns_divak
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 123
Joined: Fri Dec 31, 2010 2:23 pm

Post

Ставаш за БТВ-новините

п.с НЕ ИСКАМ ДА ТЕ ОБИДЯ просто шега, БРАВО малко живец в тоя форум !!!
Сополът ти е каталог на дрогата !