Класираха по надеждност новите компютри

User avatar
z0sk1eCorporation
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 115
Joined: Fri Mar 02, 2012 7:45 am

Post

Сайтът Rescuecom, специализиран в поправка и поддръжка на компютри, публикува рейтинга за надеждност на новите PC-та през третото тримесечие, базиран на данни за пазарните дялове на основните производители в САЩ и оказваната им техническа поддръжка от компанията.
Компютрите на Lenovo са най-надеждни, сочат данните на Rescuecom. Следват Asus, Samsung, Apple и Toshiba, които формират челната петица. Lenovo оглави рейтинга и за първото тримесечие на 2012 г., но във второто начело излезе Samsung, припомня TechNews.

На компютрите на Lenovo се падат само 2,1% от всички позвънявания в службата да техническа поддръжка на телефон 1-800-Rescue-PC, а делът на компанията в САЩ е 8,3% от РС пазара. Asus с дял от 5,4% държи 3% от обажданията за техническа поддръжка. Двете компании събират съответно 402 и 180 точки в рейтинга на Rescuecom.

На Samsung, която има дял от 1,9%, се падат 1,2% от обажданията, което съответства на 168 точки. За трето поредно тримесечие Apple запазва четвърто място в класацията за надеждност, подобрявайки резултата си от 130 точки през второто тримесечие на 160 точки през третото. Компанията има пазарен дял 12,5% и на нея се падат 7,8% от позвъняванията в службите за техническа поддръжка.

В класацията на Rescuecom следват Toshiba, HP, Dell, Acer и Sony.

dir.bg