Apple патентова думата \"Lion\"

User avatar
z0sk1eCorporation
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 115
Joined: Fri Mar 02, 2012 7:45 am

Post

Правата се простират върху операционни системи и средства за разработка на софтуер

Разработчиците на операционни системи ще трябва да избягват употрeбата на думата „Lion” (Лъв) в своите проекти. В противен случай може да имат среща в съда с юристите на Apple.
Image
Бюрото по патенти и търговски марки на САЩ одобри патент на Apple за използване на Lion в компютърни операционни системи и инструменти за разработка на софтуер, предаде CNET.

Заявката е подадена от компанията на 6 април 2011 г., а няколко месеца по-късно са заявени „OS X Mountain Lion" и „Mountain Lion", които обаче не са одобрени.

Apple често води съдебни битки за търговски марки. Актуално в момента е делото с Amazon за името „App Store", което Apple използва за собствения си магазин за приложения откакто излезе смартфонът iPhone 3G.

От друга стана, компанията бива атакувана от притежатели на марки, наложени от нея. Такъв беше случаят с iPad в Китай, където местната компания ProView притежаваше марката и искаше компенсации за милиарди долари от Apple. В крайна сметка Apple плати 60 милиона долара, за да откупи правата върху iPad.

TechNews.bg