Правила на форума

Всички въпроси касаещи сайта/форума.
User avatar
DarkKiss
Administrator
Administrator
Posts: 2954
Joined: Thu Feb 12, 2009 9:52 pm

Post

I
Теми, мнения и лични съобщения.

1. Писането на латиница и заместването на букви с цифри е забранено! Изключение се прави единствено ако назовавате име на сайт, програма или нещо от сорта.

2. Преди да пишете нова тема се уверете, че няма вече съществуваща такава. Съвет: Използвайте търсачката на форума.

3. Публикувайте темите и мненията си в подходящите раздели. Тези, които са публикувани в грешния раздел ще бъдат премествани или изтривани по преценка на администраторите или модераторите.

4. Заглавието на темата трябва да е ясно и точно и да отразява съдържанието и. Теми със заглавие само от ГЛАВНИ БУКВИ, ГлАвНи И МаЛкИ букви ще бъдат заключвани. Теми със заглавие от рода на "Помооощ" "Имам проблем" и всякакви подобни ще се заключват.

5. Публикуването на множество теми/мнения един след друг е забранено и най-вероятно мненията ще бъдат изтривани от модератор.

6. Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

7. Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми администратор и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

8. Всички мнения и коментари, публикувани тук, изразяват личното отношение на потребителя и той носи цялата отговорност за него. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители на форума или екипа му.

9. При цитат на мнение, изрязвайте само тази част, която цитирате - останалата я изтривайте. Тази точка не е задължителна, но е препоръчителна, за по-малко натоварване върху сървъра, на който е разположен форума.

10. Забранени са всякакви цитати без добавяне на собствен коментар, включително мнения съдържащи "+1" и прочие.

11. При публикуване на големи изображения оставяте връзка към тях. Тази точка не е задължителна, но е препоръчителна, за пестене на трафика на останалите потребители. Оставете те да направят избор дали искат да заредят изображението или не.

12. Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на тези правила, по преценка на администраторите или модераторите може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, добре е да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

13. Всякакви теми критикуващи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администратор ще бъдат третирани като нарушение.

14. Ако предоставяте информация, копирана от друг сайт сте длъжни да оставяте линк към оригинала. Препоръчително е преди това да се консултирате с администратор.

15. Абсолютно забранено е публикуването на постове демонстриращи расизъм, без значение под каква форма, както и всякакви порнографски материали.

16. Абсолютно забранено е публикуването на линкове водещи към файлове, които могат да бъдат в разрез с законите на р-ка България. Наблагяме най-вече на закона за авторско право.

17. Абсолютно забранено е разпространението на лични данни като например: Трите имена, ЕГН, адрес, телефонен номер и прочие. Всеки потребител има правото да разпространява единствено своите, тъй като го прави доброволно с ясната представа, че ще бъдат публично достъпни за цялата аудитория на форума.
Екипът на форума не носи отговорност при възникнали злоупотреби използвайки лични данни, които потребителя е споделил доброволно.

II
Профили, аватари и подписи

1. Забранено е използването на аватари/подписи с неприемливо съдържание (Порнографски или насилствени сцени).

2. Подписи, съдържащи всякакъв вид реклама са разрешени, но само след одобрение от администратор.

3. Екипът на форума си запазва правото да премахва аватари/подписи, ако сметне за необходимо.

4. Екипът на форума по никакъв начин не се ангажира със заличаването на профили, теми и постове по желание на собствениците/авторите им. Ако не желаете да използвате форума не е нужно да ви бъде изтрита регистрацията. Всякакви теми с подобни молби и съдържание ще бъдат изтривани/заключвани.

5. На всеки потребител се разрешава притежанието само на един профил! При засичането на 2 или повече регистрации от един IP адрес, ще бъде оставена само една активна, като всички останали се деактивират.

1. Екипът на форума си запазва правото да наложи наказание на потребител по собствена преценка при установено нарушение на което и да е от горе написаните правила. Услугата, която ви предоставяме е безплатна и единственото което очакваме в замяна е да спазвате простите правила, които сме описали в темата.

2. Незнанието на правилата от страна на потребителите не е оправдание. Администрацията на форума си запазва правото да предприема съответните мерки без да се интересува дали потребителя е запознат с правилата описани в тази тема.

3. Наказание на даден потребител има право да се обсъжда единствено между потребителя и администрацията на форума. Всякакви опити трето лице да бъде намесено ще водят до бан.