Author Topic: DBoard Changelog  (Read 4955 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DarkKiss

 • Administrator
 • *****
 • Posts: 2880
  • View Profile
DBoard Changelog
« on: March 06, 2012, 01:05:34 am »
DBoard версия 3.

Списък с промени

[28.10.2014]
- Добавена е система за динамично пускане/спиране на модули. По този начин, при нужда от промяна в някой модул ще можем да спрем само него, без това да се отрази на останалата част от форума. Например, ако бъде открит сериозен бъг при четене на темите например, това ще позволи да спрем само тази част от форума, докато бъде отстранен проблема. Останалите модули, като лични съобщения, управление на Diablo 2 акаунт и т.н. ще останат активни.
- При създаване на нова публикация/тема/лично съобщение, съдържащо линк към външен сайт, ще бъде необходимо въвеждането на анти-бот код, с цел ограничаване на спам ботовете.
- Поради недостиг на човешки ресурс, и невъзможността да управляваме форума адекватно, следейки за стриктното спазване на правилата, въвеждаме и функция за докладване на теми/постове/лични съобщения. Ако забележите публикация нарушаваща правилата на форума, можете да я докладвате, а от своя страна екипът ни ще взима нужните мерки. Потребителите допринасящи най-много за поддържането на реда във форума, ще имат възможност за издигане в йерархията.
- Добавена е функция "Преглед" при публикуване на ново съобщение. Вече ще можете да прегледате публикацията си как изглежда и при нужда да я редактирате, преди да я публикувате в публичното пространство на форума.
- Разширени са възможностите на системата за предупрежденията. Администраторите и модераторите вече могат да управляват по-гъвкаво предупрежденията, както и да предприемат по-адекватни мерки.
- Премахнато е гласуването За/Против даден коментар в темите.
- Премахнати са усмивкитеемотиконите) от съобщенията и подписите.
- Премахната е функцията за архивиране на акаунт в PvPGN модула.
- Изцяло пренаписано е ядрото на системата.По функционалността разликите са минимални, но са подобрени значително бързодействието и логиката на форума.
- Наблегнато е сериозно на "олекотяването" на системата. Променена е сериозно структурата на SQL съвръра, за да избегнем множество заявки към него. В някои модули се стига до ~75% по-малко изразходван ресурс, като това не се отразява на функционалността - тя се запазва приблизително същата.
- Пълен редизайн на системата. Старите теми са премахнати към момента, но съществува опция да бъдат възстановени, ако се прецени че има нужда от това.
- Затегнати мерките за сигурност.
- Множество коригирани бъгове.
- Значително подобрена функцията за обработка на грешките. Това е изключително важна промяна, защото форума ще може сам да открива бъгове, което пък от своя страна ще ни помогне да реагираме по-бързо и точно с отстраняването им.
- Изцяло е пренаписана функцията за кеширане на данни.
- Изцяло е пренаписана функцията за оформяне на облика на съобщениятаBBCode).
- Променени цените на допълнителните връзки в сървъра. Добавена е възможност за закупуване и на 3 допълнителни връзки, вместо вариантите да се ограничават до 1, 2, 4 или 5. Новите цени са като следва: 5 връзки = 80FGБез промяна), 4 връзки = 53FG, 3 връзки = 35FG, 2 връзки = 23FG, 1 връзка = 15FG, Неограничени = 462FGБез промяна).
- Изцяло е обновен модула за допълнителни връзки в PvPGN сървъра. Вече предлага нов изглед и допълнителна функционалност. Имате възможност да закупувате директно неограничени връзки към сървъра през системата, вместо да се добавят ръчно от администратор, както до сега. Добавена е възможност за подновяване на изтичащ скоро абонамент. Цената за подновяване представлява 75% от базовата цена. Например, за 5 допълнителни връзки цената е 80FG. Ако вече имате закупени, които към момента все още са активни, системата Ви предлага срещу 60 FG75% от 80) да подновите абонамента си за допълнителен 1 месец. Допълнителните дни се начисляват към текущата дата за прекратяване, вместо към датата на подновяване. Например, ако връзките са платени до 20.02, а Вие направите подновяване на 10.02, абонамента ще бъде удължен до 20.03, вместо до 10.03. Системата позволява едновременно закупуване на нови връзки и удължаване на абонамента. Така ако имате например към момента 4 връзки, можете да закупите още 1 връзкакоято автоматично добавя нов 1 месец към текущия абонамент) и да заявите удължение. По този начин ще Ви бъде таксувана 1 връзка15FG)   удължаванеУдължение на база 4 връзки = 40 FG), което прави общо 55 FG. Ако изтече абонамента, за да постигнете същия ефект5 връзки за 2 месеца), първо ще трябва да закупите 5 връзки80 FG), след което да направите удължение, което струва 60FG - общо 140FG. Спестявате 85FG ако направите поръчка преди да изтече срока.
Както и редица по-дребни промени, които няма да бъдат описвани в текущата публикация.

[29.10.2014]
- Затегнати мерки за сигурност.
- Добавена е функцията, която разпознава линкове в съобщенията и ги прави "щракащи".
- Подобрена е BBCode функцията.
- Отстранен е проблема, при който не се обновяват последните активни теми в началната страница при публикуване на нова тема/коментар.
- Отстранен е проблема, при който при публикуване на нов коментар препраща към невалидна страница.
- Поправени няколко други дребни бъгове, открити от системата.

[02.11.2014]
- Отстранен е проблема, поради който при автоматичното създаване на нови файлове от системата се получаваше грешка в синтаксиса, в резултат на което форума оставаше недостъпен, докато администратор не коригира ръчно проблема. Това не би трябвало да се случва повече.

[05.11.2014]
- Подобрена е системата за записване на грешки, за да може по-лесно администратор да открива и отстранява даден проблем.
- Отстранени неизправности в системата.

[24.11.2014]
- Добавена е възможност за регистрация на нови профили във форума.
- Бисквитките вече се съхраняват за *.dreaming-bg.com, вместо само за основния домейн.
- Отстранени неизправности в системата.

[27.11.2014]
- Дребни визуални промени по основния дизайн.
- Отстранен е проблема, при който не се премахваше ограничението за допълнителни връзки автоматично, след като изтече срока им.
- Добавена е нова функция към ядрото, която разпознава дали даден модул е активен, което позволява по-гъвкаво обработване на данните, които се доставят до крайния потребител.
- Започнато е изграждането на ForumGold модул.
- Неограничените връзки са с променена продължителност - срока на валидност им е 1една) година.
- Отстранени неизправности в системата.

[05.12.2014]
- Подобрена е функцията за комуникация с отдалечения сървър.
- Добавена възможност за генериране на нова парола за D2 акаунти и изпращане към съответната им пощадостъпна функция само за администратори).

[25.01.2015]
- Променен е начина за кеширане на данните за активност, за да се избегнат грешки в синтаксиса.
- Изграден е модула за закупуване на FG чрез ePay, EasyPay, кредитни/дебитни карти, PayPal, SMS.
- Отстранени програмни грешки.

[29.01.2015]
- Модулът за закупуване на Forum Gold е пуснат публично.
- Към него е добавена опция за превод от потребител към друг потребител. За да се избегнат проблеми със системата поради Flood и претоварване на база данните е въведена 5% такса за превод тип потребител-потребител.

[01.02.2015]
- Добавена функция "Най-богати потребители" в модул Forum Gold.
- Поправени грешки в езиковия пакет.
- Отстранени програмни грешки.

[10.02.2015]
- Отстранен е проблема, поради който не беше възможно четене/изпращане на лични съобщения до по-голямата част от потребителите.

[18.02.2015]
- Вградена е реклама след първия коментар във всяка тема.

[20.02.2015]
- Отстранен е проблема, заради който новите теми не се показваха в началната страница.

[01.03.2015]
- Добавена е функция "Активни връзки" в модул Diablo II. Това е по-добра и по-добре функционираща версия на командата !killme на бота в чата. Той сканира връзките на база информацията получена от сървъра, докато новата функция "наблюдава" мрежовата комуникация чрез "външно" приложение, което гарантира по-точна информация и по-ефективно прекратяване на нежелани връзки.
Забележка: Прекратяването на връзките е в процес на разработка, за момента е възможно да следите колко връзки имате активни.

[09.03.2015]
- Добавен е функция "Поръчай предмети" в модул "Diablo II", от където потребителите ще могат директно да обменят наличния си Forum Gold за предмети в сървъра. Системата е автоматизирана и не изисква намеса на администратор, който да предаде предметите.

[13.03.2015]
- Добавена е функция "Посещаемост на сървъра" в модул "Diablo II", от където ще може да се следи посещаемостта на сървъра - потребители online и създадени игри. Системата проследява детайлно състоянието на сървъра и предоставя подробна статистика за него с опция за преглед не само на текущото състояние, но и на това от преди дни или седмици.

[18.03.2015]
- Обновена и оптимизирана функция за визуализирането на потребителите, които са онлайн.
- Добавен е модул "Кой е на линия", от където можете да проверите кой е онлайн, както и какво е било последното му действие и преди колко време.
- Променени са няколко неща, в следствие на които, дори при спиране на машината поддържаща сайта, началната му страница би трябвало да се отваря безпроблемно, от където пък можете да се свържете с нас посредством опцията за "жив" чат. Това позволява дори при проблем със сървъра и сайта едновременно, все пак да осъществите връзка с член на екипа.

[31.03.2015]
- Отстранени бъгове в модул "Diablo II", функция "Поръчай предмети".

[02.04.2015]
- Добавена е функция за прикачване на файлове при създаване на нова публикация.

[05.04.2015]
- Отстранени неизправности в системата.

[06.04.2015]
- Отстранени неизправности в системата.

[15.04.2015]
- Отстранени неизправности в системата.

[16.04.2015]
- Отстранен е проблема, поради който не можеха да се свалят файлове прикачени във форума.

[22.06.2015]
- Вградена е функция за забравена парола.

[02.07.2015]
- Отстранен е проблема, поради който при щракване на директна връзка към последното мнение в дадена тема не може да отидете на друга страница.
- Изграден е Linktree.

[05.07.2015]
- Подобрена е логиката, по която биват филтрирани отчетите за потребители онлайн.
- Подобрена е логиката за зареждане на модулите. До сега при всяка заявка се зареждаха всички, докато в момента е оптимизирана системата да извлича само това, от което има нужда, като целта е да се пести ресурс, респективно по-бързото зареждане на страниците.

[06.07.2015]
- Отстранени неизправности в системата.

[10.07.2015]
- Добавена е функция в модул "Diablo II" за проследяване на IP бановете в сървъра.

--------------------

DBoard версия 3.1.

Списък с промени

[01.08.2015]
- Частичен редизайн на основния темплейт.
- Изграден е модул "Непрочетени теми".
- Изграден е модул "Активни теми за деня".
- Оптимизиран BBCode, като вече поддържа и [code] таг.
- Добавени са категории във функцията "Поръчай предмети", модул "Diablo II". Това ще спомогне за по-лесна ориентация на потребителите, както и за по-подредена структура при добавяне на повече артефакти.

[02.08.2015]
- Вече могат да се преглеждат профилите на потребителите.
- Изградени са функции за лесна редакция на потребителски групи и Forum Gold.
- Добавено е отчитане на закупения Forum Gold от потребителите - в последствие ще бъдат въведени и персонални отстъпки, базирани на сумата, която е инвестирана в сървъра, под формата на закупуване на FG.

[25.09.2015]
- Добавена е възможност за персонални отстъпки за потребителите за всички предлагани в Diablo II магазина артефакти. За всеки 20лв., които са достигнали до сървъра чрез Вашия профил, получавате 1% отстъпка от цената на всички предмети в магазина. Максимално достижимата отстъпка е 50%.

[27.09.2015]
- Започнато е изграждането на модул "Контролен панел".
Менютата "Основен преглед" и "Настройки на профила" в него вече са изградени. Работата по останалите продължава.

[02.10.2015]
В магазина е добавена опция да бъде избран конкретен предмет. На някои от тях са добавени и снимки, за да се добие реална представа за характеристиките му.

Offline DarkKiss

 • Administrator
 • *****
 • Posts: 2880
  • View Profile
DBoard Changelog
« Reply #1 on: March 06, 2012, 01:12:27 am »
Добавена е нова секция в форума, от където можете да управлявате акаунтите си в сървъра.

Предимствата на системата са:
1. Опростена система за регистрация.
2. Всички игрални акаунти автоматично "прихващат" e-mail адреса на акаунт Ви в форума.
3. Не е нужно да използвате опцията "Забравена парола". След като веднъж регистрирате акаунт през форума, системата Ви предоставя възможност да промените паролата му във всеки един момент, без да е необходима допълнителна оторизация.
4. Имате възможност да следите "история на акаунта" си. Системата Ви предоставя информация за всяко едно посещаване на акаунта ВиДата и IP адрес). Лесно можете да проверите дали и кога евентуално трето лице е достъпвало акаунта Ви.
5. Възможност за следене на състоянието на сървъра.

Всички новорегистрирани акаунти автоматично ще бъдат отбелязвани в профила Ви във форума.
Имате възможност да добавите и вече регистриран акаунт, който използвате в момента, към форум акаунта си. За целта просто регистрирайте същите име и парола, каквито използвате в играта.Offline DarkKiss

 • Administrator
 • *****
 • Posts: 2880
  • View Profile
DBoard Changelog
« Reply #2 on: March 06, 2012, 05:39:43 am »
Добавена е възможност за заключване на профила Ви, само за определени IP адреси. Можете да я откриете в меню "Настройки".

Особено полезна е ако използвате статичен IP адрес. Чрез нея можете да ограничите достъпа до профила си само от Вашият IP адрес. Това не значи, че ще се вписвате в профила си без парола, означава че дори и трето лице да знае паролата Ви, няма да има възможност да се впише в акаунта.

Опцията е препоръчителна, но не задължителна.

Да не се използва от потребители с динамични IP адреси!
В противен случай ще имате достъп до профила си докато не се смени IP-то Ви. След това профила Ви ще стане недостъпен, и за да имате достъп отново до него ще се наложи ръчно премахване на ограничението от администратор.

Послепис26.08.2012, 10:03:09)
--------------------------------------------------
Подобрена е търсачката на форума.
Оправен е проблема, заради който пропускаше някои от резултатите от търсенето, въпреки че отговарят на критериите.
Както някои от вас знаят, търсачката при нова заявка кешира резултатите, като при повторно търсене със същите критерии, зарежда данните от кеша. Всички кеширани заявки са изтрити, така че новите търсения ще дадат реални резултати.

Послепис17.09.2012, 15:30:20)
--------------------------------------------------
Добавена е нова функционалност в PvPGN модула.
След като влезете в секция "Преглед на регистрираните акаунти", ако щракнете върху името на акаунта си, освен историята за влизанията в него, виждате и героите които са вътре.

Послепис24.09.2012, 04:43:12)
--------------------------------------------------
Добавена е нова функционалност.
Опцията "Забравена парола" на форума вече работи.

Offline DarkKiss

 • Administrator
 • *****
 • Posts: 2880
  • View Profile
DBoard Changelog
« Reply #3 on: December 26, 2013, 11:44:07 pm »
От този момент, ако ще направите допълнителна поръчка към вече активна заявка, трябва да са минали поне 2 дни от последното увеличаване на връзките.

Offline DarkKiss

 • Administrator
 • *****
 • Posts: 2880
  • View Profile
DBoard Changelog
« Reply #4 on: October 28, 2014, 10:13:58 pm »
DBoard версия 3.0. Списък с промени:

Добавено
- Добавена е система за динамично пускане/спиране на модули. По този начин, при нужда от промяна в някой модул ще можем да спрем само него, без това да се отрази на останалата част от форума. Например, ако бъде открит сериозен бъг при четене на темите например, това ще позволи да спрем само тази част от форума, докато бъде отстранен проблема. Останалите модули, като лични съобщения, управление на Diablo 2 акаунт и т.н. ще останат активни.

- При създаване на нова публикация/тема/лично съобщение, съдържащо линк към външен сайт, ще бъде необходимо въвеждането на анти-бот код, с цел ограничаване на спам ботовете.

- Поради недостиг на човешки ресурс, и невъзможността да управляваме форума адекватно, следейки за стриктното спазване на правилата, въвеждаме и функция за докладване на теми/постове/лични съобщения. Ако забележите публикация нарушаваща правилата на форума, можете да я докладвате, а от своя страна екипът ни ще взима нужните мерки. Потребителите допринасящи най-много за поддържането на реда във форума, ще имат възможност за издигане в йерархията.

- Добавена е функция "Преглед" при публикуване на ново съобщение. Вече ще можете да прегледате публикацията си как изглежда и при нужда да я редактирате, преди да я публикувате в публичното пространство на форума.

- Разширени са възможностите на системата за предупрежденията. Администраторите и модераторите вече могат да управляват по-гъвкаво предупрежденията, както и да предприемат по-адекватни мерки.

Премахнато
- Премахнато е гласуването За/Против даден коментар в темите.
- Премахнати са усмивкитеемотиконите) от съобщенията и подписите.
- Премахната е функцията за архивиране на акаунт в PvPGN модула.

Променено
- Изцяло пренаписано е ядрото на системата.По функционалността разликите са минимални, но са подобрени значително бързодействието и логиката на форума.

- Наблегнато е сериозно на "олекотяването" на системата. Променена е сериозно структурата на SQL съвръра, за да избегнем множество заявки към него. В някои модули се стига до ~75% по-малко изразходван ресурс, като това не се отразява на функционалността - тя се запазва приблизително същата.

- Пълен редизайн на системата. Старите теми са премахнати към момента, но съществува опция да бъдат възстановени, ако се прецени че има нужда от това.

- Затегнати мерките за сигурност.

- Множество коригирани бъгове.

- Значително подобрена функцията за обработка на грешките. Това е изключително важна промяна, защото форума ще може сам да открива бъгове, което пък от своя страна ще ни помогне да реагираме по-бързо и точно с отстраняването им.

- Изцяло е пренаписана функцията за кеширане на данни.

- Изцяло е пренаписана функцията за оформяне на облика на съобщениятаBBCode).

- Променени цените на допълнителните връзки в сървъра. Добавена е възможност за закупуване и на 3 допълнителни връзки, вместо вариантите да се ограничават до 1, 2, 4 или 5. Новите цени са като следва: 5 връзки = 80FGБез промяна), 4 връзки = 53FG, 3 връзки = 35FG, 2 връзки = 23FG, 1 връзка = 15FG, Неограничени = 462FGБез промяна).

- Изцяло е обновен модула за допълнителни връзки в PvPGN сървъра. Вече предлага нов изглед и допълнителна функционалност. Имате възможност да закупувате директно неограничени връзки към сървъра през системата, вместо да се добавят ръчно от администратор, както до сега. Добавена е възможност за подновяване на изтичащ скоро абонамент. Цената за подновяване представлява 75% от базовата цена. Например, за 5 допълнителни връзки цената е 80FG. Ако вече имате закупени, които към момента все още са активни, системата Ви предлага срещу 60 FG75% от 80) да подновите абонамента си за допълнителен 1 месец. Допълнителните дни се начисляват към текущата дата за прекратяване, вместо към датата на подновяване. Например, ако връзките са платени до 20.02, а Вие направите подновяване на 10.02, абонамента ще бъде удължен до 20.03, вместо до 10.03. Системата позволява едновременно закупуване на нови връзки и удължаване на абонамента. Така ако имате например към момента 4 връзки, можете да закупите още 1 връзкакоято автоматично добавя нов 1 месец към текущия абонамент) и да заявите удължение. По този начин ще Ви бъде таксувана 1 връзка15FG)   удължаванеУдължение на база 4 връзки = 40 FG), което прави общо 55 FG. Ако изтече абонамента, за да постигнете същия ефект5 връзки за 2 месеца), първо ще трябва да закупите 5 връзки80 FG), след което да направите удължение, което струва 60FG - общо 140FG. Спестявате 85FG ако направите поръчка преди да изтече срока.

Както и редица по-дребни промени, които няма да бъдат описвани в текущата публикация.

Offline DarkKiss

 • Administrator
 • *****
 • Posts: 2880
  • View Profile
DBoard Changelog
« Reply #5 on: October 29, 2014, 06:29:03 pm »
29.10.2014

- Затегнати мерки за сигурност.
- Добавена е функцията, която разпознава линкове в съобщенията и ги прави "щракащи".
- Подобрена е BBCode функцията.
- Отстранен е проблема, при който не се обновяват последните активни теми в началната страница при публикуване на нова тема/коментар.
- Отстранен е проблема, при който при публикуване на нов коментар препраща към невалидна страница.
- Поправени няколко други дребни бъгове, открити от системата.

Известни проблеми и недостатъци

- Липсва linktree.
- При публикуване на нов коментар, потребителя бива пренасочен до първото мнение в темата, вместо до току-що публикуваното.

Offline DarkKiss

 • Administrator
 • *****
 • Posts: 2880
  • View Profile
DBoard Changelog
« Reply #6 on: November 02, 2014, 12:10:46 am »
Отстранен е проблема, поради който при автоматичното създаване на нови файлове от системата се получаваше грешка в синтаксиса, в резултат на което форума оставаше недостъпен, докато администратор не коригира ръчно проблема. Това не би трябвало да се случва повече.

Offline DarkKiss

 • Administrator
 • *****
 • Posts: 2880
  • View Profile
DBoard Changelog
« Reply #7 on: January 29, 2015, 06:29:16 am »
[25.01.2015]
- Променен е начина за кеширане на данните за активност, за да се избегнат грешки в синтаксиса.
- Изграден е модула за закупуване на FG чрез ePay, EasyPay, кредитни/дебитни карти, PayPal, SMS.
- Отстранени програмни грешки.

[29.01.2015]
- Модулът за закупуване на Forum Gold е пуснат публично.
- Към него е добавена опция за превод от потребител към друг потребител. За да се избегнат проблеми със системата поради Flood и претоварване на база данните е въведена 5% такса за превод тип потребител-потребител. Съжалявам, вероятно е неудобно, но е абсолютно задължително, ако искаме такава опция да съществува в системата. В предишната версия на форума недобронамерени лица се възползваха от тази опция, за да "наводнят" база данните чрез ботове, което води до нестабилност на системата и сривове.

Offline DarkKiss

 • Administrator
 • *****
 • Posts: 2880
  • View Profile
DBoard Changelog
« Reply #8 on: February 10, 2015, 03:44:06 am »
[10.02.2014]
- Отстранен е проблема, поради който не беше възможно четене/изпращане на лични съобщения до по-голямата част от потребителите.

Offline DarkKiss

 • Administrator
 • *****
 • Posts: 2880
  • View Profile
DBoard Changelog
« Reply #9 on: March 13, 2015, 04:43:53 am »
[13.03.2015]
- Добавена е функция "Посещаемост на сървъра" в модул "Diablo II", от където ще може да се следи посещаемостта на сървъра - потребители online и създадени игри. Системата проследява детайлно състоянието на сървъра и предоставя подробна статистика за него с опция за преглед не само на текущото състояние, но и на това от преди дни или седмици.

Offline DarkKiss

 • Administrator
 • *****
 • Posts: 2880
  • View Profile
DBoard Changelog
« Reply #10 on: June 22, 2015, 02:04:04 pm »
[22.06.2015]
Добавена е възможност за забравена парола и за акаунти във форума.
Вече можете да генерирате нова парола за акаунта си, посредством E-mail адрес.
https://dreaming-bg.com/index.php?action=reminder

Offline DarkKiss

 • Administrator
 • *****
 • Posts: 2880
  • View Profile
DBoard Changelog
« Reply #11 on: July 05, 2015, 01:18:02 am »
[05.07.2015]
- Подобрена е логиката за зареждане на модулите. До сега при всяка заявка се зареждаха всички, докато в момента е оптимизирана системата да извлича само това, от което има нужда, като целта е да се пести ресурс, респективно по-бързото зареждане на страниците.
Тази промяна я класираме в графа "експериментални". Макар и малко вероятно, възможно е да има проблеми. Моля, ако забележите такива, уведомените ни своевременно. Благодаря.